REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma (šeši iš dešimties) namų ūkių Lietuvoje už šildymą vidutiniškai per mėnesį moka nuo 16 iki 50 proc. jų gaunamų pajamų – 35 proc. apklaustųjų atsakė, kad šildymo kaštai jų namų ūkyje sudaro iki 30 proc. per mėnesį gaunamų pajamų, o 27 proc. nurodė, kad jų mokėjimai už šildymą sudaro nuo 31 iki 50 proc. gaunamų pajamų. Tai parodė Būsto energijos taupymo agentūros užsakymu rinkos tyrimų bendrovės „Baltijos tyrimai“ atliktas reprezentatyvus Lietuvos gyventojų nuomonių tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas parodė, kad renovuotų namų gyventojų išlaidos už šildymą sudaro tik neženklią jų pajamų dalį – didžiausia dalis iš jų (43 proc.) už šildymą vidutiniškai moka iki 15 proc. nuo gaunamų pajamų per mėnesį. Tuo tarpu senuose daugiabučiuose tik vienas iš dvidešimties (5 proc.) čia gyvenančių už šildymą moka iki 15 proc. nuo gaunamų pajamų per mėnesį. Didžioji dalis (38 proc.) nerenovuotų namų gyventojų už šildymą moka nuo 30 iki 50 proc. bendrų namų ūkio pajamų. Tuo tarpu renovuotų namų tik dešimtadalis (9 proc.) už šildymą moka nuo 30 iki 50 proc. gaunamų pajamų.

REKLAMA

„Tyrimo rezultatai patvirtina, kad atnaujinus namą, gyventojų išlaidos už šildymą gali sumažėti net iki 70 proc. Tikiu, kad šie duomenys nepaliks abejojančių renovacijos nauda“, - teigia Būsto energijos taupymo agentūros direktorius Valius Serbenta.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų