REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žurnalas „Time“ metų žmogumi trečiadienį paskelbė popiežių Pranciškų, kuris, anot jo, per devynis vadovavimo Katalikų Bažnyčiai mėnesius tapo nauju sąžinės balsu.

Žurnalas „Time“ metų žmogumi trečiadienį paskelbė popiežių Pranciškų, kuris, anot jo, per devynis vadovavimo Katalikų Bažnyčiai mėnesius tapo nauju sąžinės balsu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Už tai, kad ištraukė popiežiavimą iš rūmų į gatves, kad įpareigojo didžiausią pasaulio Bažnyčią atsiliepti į jos giliausius poreikius, ir už tai, kad suderino (Dievo) bausmę su gailestingumu, popiežius Pranciškus yra skelbiamas „Time“ 2013 Metų žmogumi“, – paskelbė vyriausioji redaktorė Nancy Gibbs (Nensi Gibs).

REKLAMA

„Retai kada naujas žaidėjas pasaulio arenoje sulaukia taip greitai ir tiek daug dėmesio – tarp jaunų senų, tikinčiųjų ir cinikų – kaip popiežius Pranciškus“, – sakoma pranešime.

„Per devynis savo pontifikato mėnesius jis atsidūrė pagrindinių mūsų laikų pokalbio temų centre: apie turtą ir skurdą, dorumą ir teisingumą, skaidrumą, modernumą, globalizaciją, moterų vaidmenį, santuokos esmę, valdžios pagundas“, – nurodoma jame.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl „Time“ Metų žmogaus vardo taip pat varžėsi JAV Nacionalinio saugumo agentūros paslapčių nutekintojas Edwardas Snowdenas (Edvardas Snoudenas), kuris dabar yra gavęs prieglobstį Rusijoje. Žurnalas paskelbė išsamų jo interviu, kuris buvo paruoštas susirašinėjant su pašnekovu elektroniniu paštu.

Tarp pretendentų į šių metų Metų žmogaus titulą buvo ir Miley Cyrus (Maili Sairus).

Popmuzikos žvaigždė neseniai liko trečia per internete žurnalo surengtą balsavimą dėl Metų žmogaus – iš dalies dėl įsilaužėlių ir gerbėjų armijos – ir dabar redaktoriai nusprendė, kad reiktų svarstyti jos kandidatūrą dėl geidžiamo metų pabaigos numerio viršelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiti varžovai buvo Sirijos diktatorius Basharas al Assadas (Bašaras Asadas), „Amazon“ vadovas Jeffas Bezosas (Džefas Bezosas), JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) ir Irano prezidentas Hassanas Rouhanis (Hasanas Rouhanis).

B.Obama jau buvo išrinktas „Time“ Metų žmogumi 2012-aisiais.

Skaitytojai internete Metų žmogumi išrinko Egipto gynybos ministrą generolą Abdul Fattahą al Sisi (Abdul Fatahą Sisį), kuris per šį balsavimą įveikė Turkijos premjerą Recepą Tayyipą Erdoganą (Redžepą Tajipą Erdohaną).

Beje, M.Cyrus šiemet sulaukė kito apdovanojimo – MTV ją paskelbė Metų atlikėja.

Ši 21 metų dainininkė pribloškė pasirodymu per MTV videomuzikos apdovanojimų ceremoniją rugpjūčio mėnesį, kai vilkėdama vien kūno spalvos apatinius itin geidulingai glaustėsi aplink Robiną Thicke'ą (Robiną Tiką).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų