REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sezono pradžioje sunkią traumą patyręs Klaipėdos „Neptūno“ puolėjas Arnas Butkevičius pagaliau grįžo į aikštę, tiesa, dar nevisavertėms treniruotėms ar rungtynėms. Krepšininkas kol kas aikštėje tik bėgioja, tačiau, kaip pats sako, po poros savaičių jau galės daryti viską, ką treniruotėse daro sveiki krepšininkai, rašo lkl.lt.

REKLAMA
REKLAMA

„Pati reabilitacija prasidėjo nuo baseino ir paprasčiausių pratimų – tai pasistiebimai, čiurnos mankštinimas. Dabar aikštėje jau galiu atlikti bėgimo pratimus, tiesa dar nevisu greičiu“, - pasakojo krepšininkas. Treneriai kalba, kad pėda sugijo greičiau, nei buvo tikėtąsi. Ar tikrai jau viskas gerai?

REKLAMA

Pėda iš tikrųjų gerai sugijo. Nieko nejaučiu, kad skaudėtų. Bet čiurna tokia, kaip medinė. Dėl to ir užtruko tas grįžimas. Kol kas čiurna fiksuota vienoje pozicijoje ir yra labai nelanksti, tačiau per porą savaičių viskas turėtų pasikeisti ir turėčiau pradėti sportuoti visa jėga.

Kaip manai, kiek laiko prireiks tam, kad demonstruotum tokią sportinę formą, kaip sezono pradžioje?

Sunku pasakyti, nes karjeroje tokią traumą patyriau pirmą kartą. Dar nebuvo taip, kad sezono vidury iškrisčiau tokiam ilgam laikotarpiui. Aišku, tikiuosi, kad atsistatysiu greitai, bet nenoriu nei spėlioti, nei meluoti.

REKLAMA
REKLAMA

Arnai, nebuvo tokių akimirkų, kai tiesiog neturėjai ką veikti?

Na, iš pradžių atrodė labai daug laisvo laiko, tai važiuodavau į treniruotes stebėti, kaip komanda žaidžia. Pats daug ko negalėdavau, tad dienos buvo nuobodokos. Dažnau eidavau į salę, tam, kad treniruočiau viršutinę kūno dalį ir laukti, kol sugis koja. Galiu pasidžiaugti, kad viršutinę dalį sustiprinau – dabar liko tik apatinė. Svarbu, kad sustiprėjau psichologiškai. Supratau, kokia trapi gali būti krepšininko karjera, kaip atsakingai reikia prižiūrėti savo kūną ir kaip reikia derinti poilsį su darbu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kalbi apie vidinę baimę, kad vėl nenutiktų kažko panašaus?

Ne, baimės jokios nejaučiu. Gal šiek tiek tik prisibijau dėl kojos silpnumo. Kai ją pakankamai sustiprinsiu, ta baimė visiškai dings.

Ar numanai, kodėl „Neptūnas šį sezoną dažniausiai viską sprendžia paskutinės atakos metu?

Sunku pasakyti. Mes žaidžiame su stipriais varžovais, kurie demonstruoja gerą krepšinį, kovojam su jais. „Eurocup‘as“ nėra silpna lyga, o mūsų grupėje panašaus pajėgumo komandos. Jos visos kovoja iki paskutinės minutės, ne vien mūsų. Tiesiog taip gaunasi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų