REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos valstybinį kanalą, neapsikentę melo ir teroro, masiškai palieka žurnalistai

Operatoriui liepė filmuoti valkatas, kad galėtų sukurti neigiamą reportažą

 Ukrainos Pirmojo nacionalinio kanalo žurnalistai piktinasi vadovybės reikalavimais platinti melagingą įvykių, kurie šiandien vyksta Ukrainoje, informaciją, praneša censor.net.ua. Dėl to televizijos darbuotojai masiškai išeina iš darbo.

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė Pirmojo kanalo žurnalistas Romanas Malko.

„Taigi, draugai, kolegos... Ilgai tylėjau, kažko laukiau, tikėjausi... „užsiknisau“!!!! Štai visi kalba (Maidane ir ne tik), kad tariamai, Pirmasis nacionalinis ir Era – mėšlas. Mėšlas, kuris nepateikia teisingos informacijos! Taip, taip ir dar sykį taip!!!!! Klaidžiodamas po Maidaną ir jo apylinkes, filmuodamas viską, kas vyksta iš tiesų, kad Ukrainos gyventojai matytų teisybę, aš susidūriau su negatyvia, laukine agresija dėl neteisingo įvykių Maidane nušvietimo ir šalyje!!!! Visi tie, kas žino mane ir žino, kaip dirbu (veržiuosi į „mūšį“, bandau rasti gerą kadrą ir nepaisau visų kliūčių, kurios pasitaiko pakeliui, kad tai pasiekčiau) – man apmaudu, apmaudu iki pat sielos gelmių, kad mane ir mano kolegas maišo su mėšlu, įžeidinėja necenzūriniais žodžiais!!! Esmė visa ne žurnalistai ar operatoriai, kurie iš tiesų dirba nuo 7.00 iki …. O išskirtinai televizijos kanalų vadovybė!!! Aš bandau paaiškinti tai žmonėms „vietoje“ ir jie, laimė, pabendravus – supranta!!!“ – rašo R. Malko.

Pasak R. Malko, dėl nesutarimų su televizijos kanalo valdžios politika, jį masiškai palieka žurnalistai.

„Žiūrėdami į savo paskutinius keturis įrašus, 4 žurnalistai iš Pirmojo nacionalinio kanalo pateikė prašymus išeiti iš darbo, dėl to, kad jiems draudė kalbėti ir pateikti teisingą informaciją apie įvykius!!!! Tačiau atleido juos pagal straipsnį!!!! Vakar man buvo duota užduotis filmuoti Maidane... valkatas!!! Valkatas, kurių ten nėra!!! Norėdami parodyti visai Ukrainai, kad čia, Kijeve, stovi valkatos o ne normalūs žmonės su savo asmenine nuomone, kurie stengiasi prisidėti prie šalies tobulėjimo!!! Visa tai – melas!!!! Mus verčia taip elgtis !!!! Aš vienas iš tų, kurie atsisakė, todėl, kad turiu garbės ir orumo, kurio, deja, mūsų valdžia neturi!!! Aš visų mūsų darbuotojų vardu prašau jūsų supratimo mūsų darbui. Mes aukojame savo karjera dėl jūsų ir mūsų šalies!“ – pažymi žurnalistas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų