REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskelbus LVŽS valdybos pirmininko ir kandidato Prezidento rinkimuose Bronio Ropės pozicijas dėl skuboto euro įvedimo ir žemės pardavimo užsieniečiams, pasirodė kai kurių apžvalgininkų komentarai, kad tai populistiniai pasiūlymai, kad Bronis Ropė – nesisteminis kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Ignalinos mero Bronio Ropės, „tai ką planuoju daryti būdamas Prezidentu yra pasiruošimo reikalaujantis dalykai. Šiandien mes Lietuvoje neįpratę kritikuoti dominuojančių nuostatų dėl valstybės vaidmens ekonomikoje, dėl mūsų pozicijos Europos sąjungoje. Viešoje erdvėje, ypač tarp kai kurių politikos apžvalgininkų, jaučiama inercija ir abejingumas naujoms idėjoms. Pavyzdžiui, žemės rinkos politikos peržiūrėjimas yra bendra Rytų Europos tendencija, tačiau Lietuvoje žmonėms surinkus 300 000 parašų kai kurie suinteresuoti teisininkai iš to padarė didžiausią baubą ir nuslopino diskusiją.“

REKLAMA

Kandidato B. Ropės teigimu, „šiandien populiaru kalbėti apie konkurenciją šilumos ūkyje, tačiau realybė yra tokia, kad geriausiai susitvarko griežtą reguliavimą taikančios savivaldybės laikančios šilumos ūkį savo rankose, tarp kurių yra Ignalinos rajonas.“ Anot Bronio Ropės, Laisvosios rinkos institutas propaguoja privatininkų laisvę šilumos ūkyje, tuo tarpu mes rūpinamės kaip sumažinti šildymo sąskaitas žmogui, kaip išjudinti renovaciją nerišant žmonių prie komercinių bankų. Ir mums tai pavyko. Džiaugiuosi, kad būtent mūsų renovacijos modelį pasirinko dabartinė Vyriausybė ir nepaklausė kai kurių ekspertų pasenusių dainelių apie laisvą rinką monopoliniuose sektoriuose.

Kita vertus, būtent iniciatyvos laisvė ir laisvoji rinka šiandien yra labiausiai ribojama. Rytoj Seimas planuoja priimti biudžetą, kuris aukoja Lietuvos smulkaus verslo, daugiausiai dirbančio regionuose ir dirbančio Lietuvos rinkai interesus vardan Euro įvedimo. Juk mes šiandien vardan Euro taupome pinigus silpniausių žmonių sąskaita, naikiname verslo rėmimo programas regionuose, didiname skolas įvairias paslaugas teikiančiam verslui nuo šiukšlių vežėjų iki transporto įmonių, tuo tarpu valstybės biudžeto rodikliai formaliai atitinka Euro įvedimo kriterijus. Tas skuboto Euro įvedimo efektas, naudingas daugiausiai eksportuojančioms įmonėms, niekaip nekompensuos masiškai emigruojančių žmonių, kurie negali gyventi šalyje kur po du mėnesius nemokami atlyginimai, o jų dydis yra apgailėtinas. Tuo tarpu reprezentacijai ir aukščiausių valdininkų algoms pinigų kaip visad netrūksta, mokami priedai ir premijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų