REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alė Sima

Artėja Kalėdos ir senąsias tradicijas prisimena net tie, kurie kreivai į jas žiūri. Viena iš jų – ėjimas į pirtį. Pirtis stiprina imunitetą ir padeda įveikti ligas. Tie, kas dažnai lankosi pirtyje, žino, kad po pirties žmogus jaučiasi ir miega geriau, jo oda tampa gražesnė. Be to, patyrę pirtininkai teigia, kad pėrimasis pirtyje – sakralinis veiksmas, padedantis susitikti su protėvių vėlėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau Utenos visuomenės sveikatos centro vyr. specialistė Irena Butrimienė teigė, kad netvarkinga pirtis gali tapti sveikatos priešu. Pirtyje galima užsikrėsti grybeliu, niežais, o nuo naudojamų sintetinių kvapiųjų aliejų kilti alergija. Jei turite kokių nors sveikatos sutrikimų, prieš eidami į pirtį pasitarkite su šeimos gydytoju.

Jei ketinate išsinuomoti pirtį, pasidomėkite, ar verslininkai turi higienos pasą, kuris liudija, kad teikiamos paslaugos atitinka visuomenės sveikatos saugos teisės aktų reikalavimus, o aplinka žmogaus sveikatai yra saugi. Higienos norma reikalauja, kad pirties klientai nesinaudotų įskilusiais dubenimis ar dubenimis, kurių paviršiai pažeisti. Turėtų būti ir paženklinti dubenys kūnui ir kojoms plauti. Dar kitaip turi būti paženklinti vaikų dubenys. Į kaitinimosi patalpą turėtumėte atsinešti patiesalų ar medinių lentelių atsisėsti. Pertis turėtumėte tik nauja vanta. Pirtyje pravartu avėti specialų apavą. Jei pirtyje yra ežero ar upės vandentiekis, turi būti nurodyta, kad šis vanduo netinkamas gerti. Kad nekiltų pavojaus pirties mėgėjų sveikatai, krosnys turi būti atitvertos karščiui atsparia pakankamo aukščio užtvara, o durys – lengvai atsidaryti į išorę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų