REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Kaune esančiame Nacionalinėje futbolo akademijos (NFA) Techniniame centre, prasidėjo Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) PRO licencijos trenerių kursų baigiamoji dalis, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

UEFA PRO licencija – aukščiausias futbolo treneriams išduodamas diplomas. Nuo praėjusių metų pirmą kartą šios licencijos kursus vykdo LFF techninis centras.

REKLAMA

Kursuose daugiau nei pusantrų metų dalyvavo 17 futbolo trenerių. Tarp jų - Lietuvos nacionalinės bei jaunimo rinktinių treneriai I.Pankratjevas, A.Narbekovas, buvęs rinktinės treneris R.Žutautas, neseniai Kazachstano jaunimo rinktinės strategu paskirtas S.Širmelis ir kiti žinomi specialistai.

Kursų dalyvius egzaminuos ir vertins keturių asmenų komisija, kurią sudaro svečias iš UEFA inspektorius lenkas Piotras Maranda, LFF techninio skyriaus direktorius Stasys Stankus, Lietuvos sporto universiteto dr. doc Gracijus Girdauskas ir UEFA PRO licenciją turintis treneris Šenderis Giršovičius. . Ne pirmą kartą mūsų šalies futbolo trenerius stebintis P.Maranda pabrėžė, jog Lietuva juda teisinga linkme ir kaip to puikų pavyzdį paminėjo U-19 rinktinės patekimą į elitinį etapą ir aplenktą Lenkijos jaunimo komandą.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi su nerimu laukiame savo eilės. Įdomu kokį bilietą pavyks ištraukti. Jaudinuosi taip pat kaip prieš svarbias rungtynes“, - pripažino I.Pankratjevas.

Jam antrino ir Tauragės „Taurą“ šiemet treniravęs Gediminas Jarmalavičius. „Jaudinuosi panašiai kaip prieš baigiamąjį egzaminą mokykloje. Žinoma, kad yra jauduliukas, juk mums treneriams praktikoje sekasi lengviau. Teorinės žinios laikui bėgant pasimiršta, jas vėl reikia atnaujinti ir kartoti“, - kalbėjo G.Jarmalavičius.

Antradienio rytą keturi pirmieji treneriai išsitraukė egzamino bilietus ir sėdo ruoštis akistatai su vertinimo komisija. Likę treneriai nekantriai laukė savo eilės. Po pietų kursų dalyviai važiuos į Marijampolės „Arvi“ uždarą maniežą, kur vyks egzamino praktinė dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UEFA PRO licencijos baigiamoji egzaminų sesija tęsis tris dienas. Ketvirtadienį vyks dalyvių galutinis vertinimas, vėliau UEFA inspektorius P.Maranda savo išvadas pateiks UEFA patyrusių specialistų grupei. JI savo rekomendacijas perduos UEFA vystymo ir techninės paramos komitetui.

Šis komitetas aprobuos LFF vykdytus UEFA Pro licencijos trenerių kursus ir pateiks savo siūlymus UEFA Vykdomajam komitetui, kuris ir priims galutinį sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų