REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nei viena įžymybė nesugebėtų vien tik linksmintis kiaurą parą, rašo listverse.com. Net ir laukiniams rokeriams kartais reikia poilsio nuo ausų būgnelius plėšančio garso. Kaip gi jie pailsi? Kai kurie jų turi restoranus su puikaus ir reto vyno rūsiais, kiti kolekcionuoja brangius automobilius. Treti stengiasi būti tiesiog arčiau gamtos – juk vis gi ir jie tokie patys žmonės ir gali turėti tokių pačių pašėlusių pomėgių.

REKLAMA
REKLAMA

5. „Red Hot Chilli Peppers“ nariai yra šachmatų meistrai

Kai pradedame galvoti, kokius gi žaidimus galėtų žaisti muzikantai, pirmiausia į galvą ateina pokeris, ramsas arba „Paslėpkime kreką nuo policijos“. Tačiau nuo šiol visi žinosime, kad rokeriai taip pat gali žaisti ir šachmatais. „Red Hot Chilli Peppers“ nariai yra tiesiog pakvaišę dėl šio žaidimo ir žaidžia paprastai scenos užkulisiuose.

REKLAMA

Bosistas Flea yra tikras grupės šachmatų čempionas, 2011-aisiais išdrįsęs mesti iššūkį pasaulio šachmatų čempionui Magnusui Carlsenui. Žinoma, M. Carlsenui vieni niekai sutriuškinti kiekvieną, kuris jam meta iššūkį. Tačiau Flea sugebėjo atsilaikyti žymiai ilgiau, negu kiti priešininkai ir sužavėjo savo žaidimo technika. Jeigu Flea kada nors sugalvotų pakeisti savo profesiją, šachmatai drąsiai galėtų pakeisti muziką.

REKLAMA
REKLAMA

4. Terminator X iš grupės „Public Enemy“ augina stručius

1994-aisiais Terminator X (tikras vardas Normanas Rogersas) per motociklo avariją patyrė rimtų sužalojimų. Besigydydamas traumas, jis nemažai laiko praleido pas savo brolį, kuris ir supažindino muzikantą su stručių auginimu. Šiuo metu 15 akrų sodyboje Kalifornijoje N. Rogersas augina dešimtis stručių, ir beveik visus juos – nuo mažų, ką tik iš kiaušinio išsiritusių stručiukų.

Stručiai yra ne tik keistai žavingi paukščiai, bet ir galintys atnešti nemažą pelną jų augintojui. Įsivaizduokite, vieno stručio kaina – apie 700-1200 dolerių, o suaugusi patelė per metus gali išperėti apie 50 jauniklių. Taigi stručių fermos vertė sparčiai išauga. Kaip teigia pats N. Rogersas, stručiai yra tarsi milžiniški viščiukai, tad ir jų auginimas panašus, tik darbo įdėti reikia daugiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3. Steve‘as Vai yra bitininkas-mėgėjas

Kas galėtų sieti gitaros virtuozą S. Vai ir bites? Pirmiausia į galvą šovusi mintis – jis būtų vienas iš kelių muzikantų, gebančių be klaidų sugroti „Kamanės skrydį“. Tačiau paaiškėja, kad S. Vai yra aistringas bitininkas, mėgstantis auginti šiuos mažučius vabzdžius pagal Zen tradicijas.

S. Vai bitininku tapo atsitiktinai. Pastebėjęs kaimyno sienoje įsikūrusį bičių spiečių, jis suprato, kodėl jo žmonos sodas atrodo nuostabiai – mat mažosios darbštuolės apdulkina visus sode esančius augalus. Taigi netrukus jis su žmona taip pat įsigijo bičių avilį ir iki šiol užsiima bitininkyste.

REKLAMA

2. Billas Wymanas iš „The Rolling Stones“ niekada neišeina iš namų be metalo detektoriaus

Išvydę žmogų, vaikštinėjantį su metalo detektoriumi, tikriausiai pagalvojame, kad jis neturi pinigų ir ieško žemėje visokių smulkmenų, kurias galėtų parduoti ir užsidirbti šiek tiek grynųjų. Tačiau šis stereotipas B. Wymanui tikrai negalioja, mat gal 25 būsimos jo giminės kartos yra materialiai aprūpintos.

B. Wymanas yra tikras archeologijos mėgėjas, dar 1990-aisiais įsigijęs metalo detektorių ir netrukus atradęs tikrą lobį – palaidotą Romos Imperijos laikų sodybą. Šis netikėtas atradimas dar labiau padidino jo užsidegimą ir B. Wymanas pradėjo „šukuoti“ britų žemes, atrasdamas daugybę vertingų iškasenų: auksinių monetų, peilių, kurių vertė gali siekti net ir tūkstančius svarų sterlingų. Tačiau ne piniguose yra tikroji radinių vertė, o už jų slypinčioje istorijoje.

REKLAMA

Beje, galima įsigyti ir vardinių B. Wymano metalo detektorių. Galbūt įsigijusiems šį vardinį metalo detektorių ir nepavyks iškasti lobio, tačiau pirkėjas bent jau bus tikras, kad turi tikro meistro patikrintą prietaisą.

1. Kylie Minogue sutriuškins žodžių žaidime „Scrabble“

Jau daugiau nei 25-erius metus Kylie Minogue yra populiariosios muzikos dievaitė. Ir sunku ją įsivaizduoti kokiu nors kitu amplua. Tačiau pasirodo ji yra ir nepralenkiama žodžių meistrė, ypač žodžių žaidime „Scrabble“. Kylie draugai ją apibūdina kaip tikrai aistringą ir puikią žaidėją, prilygstančią net tikriems šio žaidimo profesionalams.

Kylie fanatiškas pomėgis įsibrovė ir į jos kūrybą. Įsiklausykite atidžiau į 2001-aisiais pasirodžiusios dainos „Your Disco Needs You“ žodžius ir suprasite, kiek svarbus Kylie yra šis žaidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų