REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Ar jūsų darbas jums yra tik kaip veikla, kurios dėka jūs galite susimokėti mėnesio sąskaitas, ar darbas jums teikia tiek daug malonumo, kad kiekvieną ankstų rytą noriai šokate iš lovos. BBC bando aiškintis, ką reikėtų daryti, norint dirbti darbą, kuris tikrai neštų džiaugsmą.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų portalas pateikia keletą patarimų, dalijamų žinomų asmenybių, kurių klausydami, pasak jų, galite susikurti karjerą ir dirbti darbą, kuris teiktų itin daug džiaugsmo.

REKLAMA

Richardas Bransonas, ,,Virgin Group" įkūrėjas

Pasak jo, daugumai darbingų žmonių nepasisekė vien tik dėl to, kad jie nedirba tokio darbo, kuris būtų jų aistra. R. Bransonas pastebi, kad to pasiekti daugumai trukdo pernelyg didelis baimės jausmas.

„Jeigu žmones tenkina atlyginimas, dažnai jie per daug bijo rizikuoti ir pakeisti darbo vietą į labiau norimą“, – kalbėjo žymus verslininkas.

„Tikėkite savimi ir jums pasiseks“, – įsitiknęs R. Bransonas.

Ilya Pozinas, „Open Me“ vykdomasis direktorius

„Ar tu skaitydamas darbo pasiūlymus manai, kad tos darbo vietos yra geresnės už tavo esamąją?“, – BBC kelia klausimą I. Pozinas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pastebi, kad dažnai, pradėdami dirbti, žmonės labai daug tikisi iš būsimos darbovietės, todėl tenka dažnai, o kartais ir itin skaudžiai nusivilti.

Gary Swartas, „oDesk“ direktorius

(Ne)pasitenkinimą darbu ir karjera, pasak G. Swarto, lemia keli aspektai. Tai tobulėjimo galimybė, atlyginimo dydis, darbo – lasvalaikio derinimas.

Šiais laikais dauguma žmonių nori tokio darbo, kurį atlikdami jaustųsi turintys galią patys savarankiškai spręsti problemas. Nesvarbu, ar jie užima vadovaujančias pareigas, ar ne“, – įsitikinęs G. Swartas. Jeigu norite įvertinti esamą situaciją, „oDesk“ direktorius pataria paklausti savęs, ar jums apskritai ir kiek dažnai darbe kyla naujų iššūkių. Jis primena, kad lengvai įgyvendinamos užduotys ilgalaikėje perspektyvoje teikia mažiau malonumo, negu aplankiusi sėkmės paukštė įgyvendinus sudėtingą užduotį, prie kurios reikėjo pavargti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų