REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta Lankininkaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Ukrainos jaunimas vis dažniau renkasi studijas Lietuvoje. Ukrainiečius vilioja ne per aukšta studijų kaina, studijos jiems prieinamos anglų ir rusų kalba, be to nedidelis atstumas iki Lietuvos.

REKLAMA
REKLAMA

Kijevo Tarptautinėje aukštojo mokslo parodoje-mugėje ukrainiečiams pasirinkti studijų programas siūlo beveik pusė Lietuvos aukštųjų mokyklų – 23 universitetai ir kolegijos.

REKLAMA

„Iš Ukrainos studentų pas mus daugėja kiekvienais metais. Praeitais metais įvairiose aukštosiose mokyklose mokėsi virš pusantro šimto studentų“, – sako Tautvydas Tamulevičius, Švietimo ir mokslo ministerijos atstovas.

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Petras Vaitiekūnas teigia, kad į Lietuvą ukrainiečius vilioja aukštas mokymo lygis ir tai, kad išduodami diplomai pripažįstami ir Lietuvoje, ir Ukrainoje, ir ES, ir daugelyje pasaulio valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainiečiams metai studijų Lietuvoje kainuoja nuo 7 iki 12 tūkst. Lt. Jie renkasi tarptautinio verslo ir turizmo vadybos, programavimo, tarptautinės teisės programas. Daugiau nei dvidešimt studijų užsieniečiams siūloma anglų kalba ir kelios – rusų.

„Mane domina informacinės technologijos, gal kompiuterinė grafika, nes man patinka piešti ir savo ateitį sieju su technine specialybe. Be to studijų kaina pas jus žemesnė nei Rusijoje“, – LRT televizijai sakė moksleivė iš Kijevo Larisa Markina.

„Mes turime 19 studentų iš Ukrainos šiuo metu pilnose studijose, dauguma iš jų magistrinėse studijose, – sako Vilniaus universiteto Tarptautinių ryšių skyriaus vedėjo pavaduotoja Milda Girdzijauskaitė. – Populiariausios yra dvi programos – tarptautinė teisė ir ES teisė, bei tarptautinė verslo ekonomika ir vadyba“.

Prieš mėnesį Charkove atidaryta Kauno Vytauto Didžiojo universiteto atstovybė. Vilniaus universitetas bendradarbiauja su Taraso Ševčenkos universitetu Kijeve, Vilniaus Mykolo Romerio universitetas studentų taip pat ieško Charkove.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų