REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Sąjunga (ES) žengė seniai lauktą žingsnį tobulėjančių technologijų pasaulyje ir supaprastino išmaniųjų telefonų bei planšetinių kompiuterių naudojimo taisykles lėktuvuose.

REKLAMA
REKLAMA

ES Aviacijos saugos agentūra (EASA) nusprendė, kad nuo šiol lėktuvų keleiviams bus leidžiama naudotis nešiojamaisiais elektroniniais prietaisais visos kelionės metu, jeigu jie veiks „skrydžio režimu“ (Flight Mode). Iki šiol oro linijos reikalaudavo, kad lėktuvui kylant arba leidžiantis keleiviai išjungtų visus mobiliuosius prietaisus, kad šie nesukeltų trikdžių lėktuvo elektroninėms sistemoms ir pavojaus keleivių saugumui.

REKLAMA

Nuo šiol „skrydžio režimą“ turintys mobilieji prietaisai galės likti įjungti visos kelionės metu, bet aparatai, kuriuose nėra tokio režimo, privalės būti išjungti.

„Šiandien žengiame pirmąjį žingsnį, siekdami saugiai padidinti elektroninių prietaisų naudojimo galimybes lėktuvo riedėjimo, kilimo ir leidimosi metu“, – pareiškė ES transporto komisaras Siimas Kallas.

„Toliau galvosime, kaip likti prisijungus prie tinklo skrydžio metu“, – sakė jis pridurdamas, kad naujos taisyklės turėtų pasirodyti kitais metais.

REKLAMA
REKLAMA

Oro linijų bendrovės turės pačios priimti sprendimą dėl keleivių aptarnavimo ir komforto – ar ir toliau laikytis dabartinių reikalavimų, ar žengti dar vieną žingsnį, kuris gali patikti ne visiems, pridūrė jis.

„Ar po to nebeliks paskutinės tylios vietos žemėje, – paklausė S.Kallas ir pridūrė. – Po šio pakeitimo... tai bus nauja realybė“.

Oro transportu besinaudojančių keleivių skaičius auga beveik taip pat greitai kaip ir išmaniųjų telefonų ir planšetinių kompiuterių vartotojų skaičius, todėl didėja jų poreikis naudotis internetu kelionės metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau yra manančių kitaip ir tvirtinančių, kad iki šiol lėktuvai buvo viena iš nedaugelio pasaulio vietų, kuriose galima pasislėpti nuo visur pasiekiančio interneto tinklo, todėl taip turėtų likti ir ateityje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų