REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eglė Merkytė, LRT radijas

Nuo šiol Belgijoje išduodamuose lietuvių dokumentuose turėtų nebelikti įrašo „gimimo vieta Sovietų Sąjunga“. Po daugiau nei pusmečio darbo lietuvių diplomatai pasiekė, kad Baltijos šalių piliečiams, gimusiems iki 1991-ųjų, išduodamuose dokumentuose belgai nurodytų ne šalį – Sovietų Sąjungą, o tik miestą ar vietovę.

REKLAMA
REKLAMA

LRT žurnalistams pradėjus domėtis, kodėl Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečių dokumentuose, pavyzdžiui, vairuotojo pažymėjimuose, gimimo vieta nurodoma Sovietų Sąjunga, nors Belgija niekada nepripažino šių šalių okupacijos, tvarka galiausiai buvo pakeista.

REKLAMA

Belgijos Užsienio reikalų ir Vidaus reikalų ministerijų pareigūnai nusprendė, kad Nacionaliniame registre Baltijos šalių piliečiams, gimusiems iki 1991-ųjų, bus nurodoma ne gimimo šalis, o tik miestas ar vietovė.

Belgai aiškina, kad išimtį nenurodyti Sovietų Sąjungos kaip gimimo vietos jie padarė tik Baltijos valstybių piliečiams, nors jų taisyklės numato, kad į Nacionalinį registrą reikia įrašyti tokį valstybės pavadinimą, koks jis buvo gimimo metu.

Tačiau Lietuva taiko kitą tvarką – po nepriklausomybės atkūrimo čia išduodamuose dokumentuose net ir tokiais atvejais, kai asmuo gimęs iki Sovietų Sąjungos griūties, gimimo vieta nurodoma Lietuva.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų