REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ž. Savickas: įdomu paerzinti jaunimą

Marytė Marcinkevičiūtė

Stipriausias planetos žmogus galiūnas Žydrūnas Savickas džiaugiasi šiemetiniu sezonu ir viliasi, kad 2014-ieji irgi bus sėkmingi.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguose per tarptautinį žolės riedulio turnyrą „Nanseno“ klubo taurei laimėti Žydrūnas Savickas geriausiems komandų žaidėjams įteikė prizus, o po to visus supažindino su dar viena, sparčiai populiarėjančia sporto šaka - „Cross Fit“ bei pakvietė turnyro komandas ir miesto bendruomenę išbandyti joje savo jėgas.

REKLAMA

„Pasaulyje – tai žinomas sportas, jau ir Lietuvoje pavieniai asmenys tobulina save. Buvo įdomu pamatyti, o kaip naują sportą šaką priėmė žolės riedulininkai, kokius jie pasiekė rezultatus. Mano šiemetinis sezonas jau baigtas, todėl galiu sau leisti pabūti ir su kitų sporto šakų atstovais, juos pamokyti subtilybių“, - sako 38 metų Ž. Savickas.

Kaip vertinate šiemetinį sezoną?

Metai buvo geri. Laimėjau 12 varžybų iš 14, dukart buvau antras. Skųstis nieko negaliu. Pagerinau pasaulio rekordų, laimėjau Europos čempionatų, pasaulio rąstų kėlimo čempionatą. Parinkau ir titulų, ir rekordų.

REKLAMA
REKLAMA

Ko tikitės iš 2014-ųjų?

Pažiūrėsim. Dabar gruodį pailsėsiu, atsigausiu ir rengsiuosi toliau. Kol dar yra jėgų, kodėl nepasportuoti, įdomu paerzinti jaunimą. Mano pagrindiniai varžovai už mane jau jaunesni 8-10 metų, tačiau jiems nežadu nusileisti.

Kur sutiksite naujuosius metus?

Dar nenusprendžiau, bet kad Lietuvoje, - tai tikrai. Gal namuose, gal sodyboje, gal pas gimines. Paprastai viską nusprendžiu artėjant šventėms, taip toli nieko neplanuoju.

Gal jau pagausėjo jūsų šeima?

Tokio dalyko niekada nesuplanuosi, bet laukiame. Vakar žmona dar nesilaukė (šypsosi ... ).

 

Tarptautinio žolės riedulio turnyro metu komandas supažindinote su „Cross Fit“, visiems tai padarė didžiulį įspūdį. Kas tai per sporto šaka?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai – visame pasaulyje labai populiari sporto šaka, gal jau ketveri metai vyksta jų čempionatai. Šiemet čempionais tapo islandė ir amerikietis, jie už pergales gavo po 250 tūkst. JAV dolerių. Pagrindinis čempionato rėmėjas – „Reebok“, šitam sportui netgi gaminami specialūs batai.

„Cross Fit“ pamažu atkeliauja ir į Lietuvą – manau, kad jau artimiausiais metais ji labai išpopuliarės ir pas mus. Iš naujų sporto šakų, kurios atsirado per pastaruosius 10 metų, tokio spartaus augimo, kaip „Cross Fit“, nesu matęs.

REKLAMA

Tai, galima sakyti, lengvas galiūnų sportas - lengvi pratimai, atsispaudimai, prisitraukimai, bėgimas, plaukimas. Žodžiu, labai smagus bendras fizinis pasirengimas, kur dominuoja jėgos ištvermė. Tie sportininkai, kurie paprastai sveria 90-100 kg, demonstruoja nežmonišką ištvermę, pasaulio čempionai - tai nerealūs atletai.

Tie fizinio pasirengimo pratimai yra parenkami atskiroms lygoms. Per kiekvieną čempionatą tos rungtys yra daugmaž vienodos, skiriasi tiktai labai nežymiai. Per čempionatus būna ir viena rungtis, kurios nežino dalyviai, ji būna savotiškas siurprizas. Būna įdomu ir smalsu.

REKLAMA

Kaip galvojate, kada į Lietuvą atkeliaus „Cross Fit“?

Jau minėjau, kad pavieniai asmenys šią sporto šaką jau populiarina, tiktai dar nevyksta varžybos. Tikrai prisidėsiu prie to, kad „Cross Fit“ prigytų ir Lietuvoje. Manau, kad lietuviai šioje sporto šakoje jau netolimoje ateityje turės gražių perspektyvų, nes jie yra stiprūs, valingi, ištvermingi ir pakankamai darbštūs.

Neabejoju, kad „Cross Fit“ greitu laiku bus įtrauktas ir į olimpinių žaidynių programą. Šimtu procentų garantuoju, kad tai įvyks po 12 metų, o gal ir greičiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų