REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Asta Kažukauskienė, LRT radijas, LRT.lt

Nurašyti planuojamą Karinių jūrų pajėgų laivą „Kuršis“ ketina perimti Klaipėdos miesto savivaldybė. Greičiausiai Danės upėje stovėsiančiame kariniame laive būtų įkurtas muziejus arba viešbutis jaunimui.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos karinėse jūrų pajėgose laivas „Kuršis“ tarnavo nuo 2001 metų – buvo naudojamas minų paieškai jūroje, dalyvavo tarptautinėse karinėse pratybose.

REKLAMA

„Tai yra priešmininis laivas, statytas Vokietijoje 1959 m., medinio korpuso, 49m. ilgio. Na, šiuo metu jis nėra aktyviai naudojamas, tačiau karinėm jūrų pajėgom jis bus reikalingas dar iki 2016 m.“, – teigė KJP civilių ir karių bendradarbiavimo karininkas Antanas Brencius.

Tarnybą baigęs karinis laivas negali būti parduotas – jį galima perduoti kitai valstybės institucijai arba utilizuoti. Sunaikinti gana gerai išsilaikiusi laivą, pasak Klaipėdos mero, būtų didžiulė klaida, tuo labiau, kad jūrinę dvasią atspindinčių simbolių uostamiestyje nėra daug.

REKLAMA
REKLAMA

Kur tiksliai būtų galima pastatyti masyvų karinį laivą, kas jame galėtų įsikurti – muziejus, viešbutis jaunimui, ar kitas turistinis objektas – spręs speciali darbo grupė. Kol kas neaišku, už kokias lėšas laivas būtų išlaikomas.

„Aišku, jeigu kalbėtume apie tokio laivo išlaikymą kaip muziejaus, ar vien tik kaip turistinio objekto – gal tai ir būtų per sunki našta. Bet aš manau, kad tai būtų gera galimybė viešo ir privataus kapitalo bendradarbiavimui“, – sakė Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Preliminariai skaičiuojama, kad pritaikyti „Kuršį“ civilinėms reikmėms kainuotų apie pusę milijono, o jam išlaikyti kasmet prireiktų apie 100 tūkstančių litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų