REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Margarita Pūdžiuvienė

Jau metai, kai Tauragėje imtasi žygių užpildyti naują, iki šiol mūsų mieste nematytą verslo nišą – pradėta steigti pramogų kambarius vaikams. Pernai, vienas lapkritį, o kitas gruodį, duris atvėrė vaikų žaidimų kambariai „Tukutis“ ir „Opa“. Girtis, kad atrado pelningą verslą, verslininkai neskuba – kol kas tiria lankytojų poreikius ir ieško būdų, kaip pritraukti šeimas su vaikais iš gretimų miestų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis vaikų kambarys – apie 260 kv.m ploto

Pirmasis mieste buvusiose Mėsos kombinato administracinėse patalpose pernai duris atvėrė „Tukutis“. Nustebinti klientus verslininkams tikrai pavyko: 260 kv.m ploto vaikų žaidimų kambaryje yra daugiau nei dviejų metrų aukščio laipiojimo įranga, čiuožykla, kamuoliukų baseinas, gausybė žaislų, batutas, sūpynės, tėveliams erdvė su biliardo stalu, minkštais baldais ir televizoriumi.

REKLAMA

Po keleto savaičių Žalgirių mikrorajone duris atvėrė antrasis mieste vaikų žaidimų kambarys „Opa“. Jo savininkas Edvinas Benetis sako, kad jiems už akių užbėgę ir pirmieji vaikų kambarį atidarę konkurentai galimai nugvelbė jų idėją.

„Opa“ – vietoje buvusios „Bardenos“

– Apie vaikų žaidimų kambarį svarstėme nuo 2010 m. Apžiūrinėjome patalpas, ieškojome, kokios būtų geresnės, gali būti, jog jie apie tai nugirdo, – pasakoja „Opa“ savininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Vaikų kambariui pasirinktos penkiaaukštyje veikusios maisto prekių parduotuvės „Bardena“ patalpos.

– Po parduotuvės uždarymo čia kurį laiką gyveno dvi asocialios šeimos. Buvusios parduotuvės tarnybinėse patalpose atvykę radome lovą, apdergtą čiužinį. Sienų tinkas buvo ištrupėjęs, grindys – betoninės, elektros instaliacija išdraskyta, patalpoje, kur buvo parduotuvė, – suskeldėjusios plytelės, – verslo pradžią prisimena E.Benetis.

Šiuo metu vaikų žaidimų kambarį sudaro trys patalpos – buvusioje parduotuvės salėje yra įranga judriems vaikų žaidimams, prie lauko durų esančiame kambaryje vaikai gali žaisti žaisliukais, ir sofa tėveliams, trečiasis kambarys skirtas gimtadieniams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš tai vertėsi krovinių pervežimu

Patalpų rekonstrukcija, pasak E.Benečio, kainavo apie 40 tūkst. litų, nepigiai atsiėjo ir žaidimų įranga. Daliai investicijų imta paskola, kiti pinigai – iš buvusio verslo. Prieš imdamasis pramogų vaikams E.Benetis vertėsi krovinių pervežimu. Vyras verslą sako metęs dėl padidėjusių išlaidų: krovininiams automobiliams draudimas metams kilo nuo 1000 iki 3000 litų. Be to, vargino įtampą keliantys vadybiniai reikalai.

Dabartinis verslas, nors ne toks įtemptas, irgi ne rožėmis klotas. Būna dienų, kai vaikų žaidimų kambaryje neapsilanko nė vienas vaikas.

REKLAMA

– Mėginome įžvelgti, kada lankymas intensyviausias. Spalį labai daug atėjo, o lapkritį – beveik tuščia. Keista, tačiau vasarą lankytojų sulaukėme daugiau nei tikėjomės. Nuo ko priklauso lankymas, sunku pasakyti, – svarstė verslininkas. – Ateina šeimos ir įsivaizduoja, koks čia geras verslas, tačiau taip nėra – jis banguotas ir nepastovus.

Anot jo, tam, kad atsipirktų patalpų išlaikymui skirtos išlaidos ir dar būtų galima uždirbti, reikėtų, kad kas dieną apsilankytų apie 15 vaikų. Valanda praleista kambaryje – 8 litai.

REKLAMA

„Tukutis“ parduotas

Praėjus kiek daugiau nei pusmečiui po atsidarymo E.Benetis sulaukė konkurentės, pirmojo vaikų kambario „Tukutis“ savininkės Vilmos Hres siūlymo pirkti verslą ir su visa įranga keltis į didįjį jos vaikų žaidimų kambarį buvusiame Mėsos kombinate.

E.Benečiui atsisakius „Tukutį“ nupirko vaikų žaidimo kambario lankytoja, V.Hres pažįstama, lauksargiškė Loreta Žilevičienė. Sakoma, pelningas verslas neparduodamas, tačiau buvusi „Tukučio“ savininkė neigia dirbusi nuostolingai.

– Auginu du vaikus, vyras būdavo užsienyje. Man vienai buvo sunkoka. Dabar svarstome išvykti į Angliją, – sakė buvusi verslininkė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Verslas patogus šeimai

E.Benetis nesigaili nepirkęs konkurentų verslo. Jo vaikų žaidimų kambarys tapo artimas visai šeimai. Verslininkas augina du vaikus. Darbo dienomis vaikų žaidimų kambaryje jis leidžia laiką ir lankytojus pasitinka kartu su dvimete dukryte. Be to, kaip teigia jo žmona Lina Benetienė, poros vizijose buvo būtent toks vaikų žaidimo kambarys, kokį jie sukūrė: jaukus ir skirtas šeimai.

– Kol vaikai žaidžia, tėveliai prisėdę ant sofos šnekučiuojasi, vaišinasi kava, dėmesio jiems skiriame ir pasitikdami, ir išlydėdami. Mes orientavomės į jaukumo kūrimą. Dabar versle tokios tendencijos – erdvės tampa kompaktiškesnės, kuriama jauki, šeimyniška atmosfera. Taip ir mūsų vaikų žaidimų kambarys – šeimoms. Juk šeimų šventėse susirenka ne daugiau nei keliolika žmonių, tad vietos pas mus pakanka, – dėstė verslininko žmona. – Atsiranda vis daugiau mamų, kurios vaikus palieka pasaugoti – pačios tuo metu tvarko reikalus mieste, močiutės, norėdamos pasigerinti anūkams, vis dažniau su jais užsuka.

REKLAMA

Konkurencija jaučiama

O „Tukučio“ savininkė L.Žilevičienė sakė didžiausią pelną gaunanti ne iš pavienių lankytojų, kurių kartais vaikų kambaryje darbo dienomis išvis nepasirodo, bet iš rengiamų gimtadienių. Savaitgaliais vyksta po 3–4 šventes. Dviejų valandų gimtadienis – 260 litų.

– Svarstau, gal vasarą, kai lankytojų mažiausia, vaikų kambarį uždaryti ir rengti tik gimtadienius. Tie, kas apsilanko, lieka nenusivylę. Yra stalas ne tik mažiesiems, bet ir tėvams. Dalyvaujančios gimtadienyje ir išvydusios mūsų patalpas, mamos susigundo ir savo vaikams rengti čia šventes, – pasakojo L.Žilevičienė.

REKLAMA

Anot jos, jau sudarytas gimtadienių sąrašas ir sausio mėnesiui.

Nors abu Tauragėje veikiantys vaikų žaidimų kambariai skirtingi: vienas didelis, jo įrenginiai pritaikyti pasiausti mėgstantiems didesniems vaikams, kitas mažas, jaukus, jo erdvė primena namus, vienas miesto pakraštyje, kitas – centre, tačiau konkurencija visgi jaučiama.

– Jų vieta nedėkinga, šalia kapinių, be to, toli nuo centro, reikia važiuoti automobiliu. O pas mus mamos su vežimėliais atvažiuoja, močiutės anūkus atveda, net vaikai vieni po pamokų užsuka, – lygina E.Benetis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

L.Žilevičienė didžiuojasi, kad laipiojimo įranga jos vaikų žaidimų kambaryje aukštesnė (patalpos 3 metrų aukščio) ir tinka net norinčiam kartu su vaiku žaisti suaugusiajam.

Didesniojo vaikų žaidimo kambario savininkė pajėgas meta į savo paslaugų reklamavimą: platina lankstinukus, bendrauja su lankytojais socialiniame tinklalapyje „Facebook“. L.Žilevičienės planuose – pritraukti kuo daugiau lankytojų iš kitų miestų. Beje, pramogauti atvykstančių šeimų iš Jurbarko, Šilalės ir Pagėgių sulaukia abu vaikų žaidimų kambariai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų