REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį sekmadienį, gruodžio 8 d., 19.30 val., labdaringame koncerte „Pasidalink“ net du tūkstančiai „Maisto banko“ entuziastų ir savanorių sieks priminti ir parodyti, koks svarbus yra žmonių gerumas, padedantis įveikti skurdą, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Koncerte, kurio tiesioginę transliaciją per LNK galės stebėti visa Lietuva, į pagalbą vargstantiems stos arti šimto atlikėjų: kelios dešimtys solistų ir net trys chorai. Nemokamai koncertuosiantys atlikėjai savo gražiausiomis dainomis kvies aukoti maisto stokojantiems šalies žmonėms. Šiai neeilinei progai „Žalgirio“ arena, iš kurios vyks koncerto transliacija, pasikeis neatpažįstamai, – scenos meistrai koncerto rengėjams dovanoja unikalią technologiją, kuri sukurs nepaprastą šventę.

REKLAMA

Tiesioginio koncerto metu jo vedėjai, Rolandas Vilkončius ir Giedrė Talmantienė, jungsis su skirtingais Lietuvos miestais - Vilniumi, Klaipėda, Kaunu, Jonava, Panevėžiu. Miestų merai ir miestus garsinantys žmonės paskelbs prisidedantys prie „Maisto banko“ akcijos ir kvies dalintis su kenčiančiais nepriteklių.

Panevėžiui atstovaus Vidmantas Urbonas ir Rūta Lukoševičiūtė, Klaipėdai – Eglė Jackaitė ir Violeta bei Vilius Tarasovai, Jonavai – Liveta Kazlauskienė ir Arvydas Vilčinskas. Taip pat kalbės Veronika Pavilionienė bei pasaulio galiūnas Žydrūnas Savickas.

REKLAMA
REKLAMA

Į „Žalgirio“ arenoje vyksiantį tiesioginį koncertą atvyks Kauno krepšinio klubo „Žalgiris“ žvaigždės. „Mums, „Žalgirio“ arenai ir „Žalgirio“ krepšinio klubui, yra garbė prisijungti prie tokio kilnaus tikslo. Kaip ir pergalių siekianti komanda turi būti vieninga, taip ir čia turime rūpintis vieni kitais ir nelikti abejingi. Dažnai nepastebime, kad šalia esantiems yra sunku, todėl šiandien turime gerą progą parodyti, kad vieni kitiems rūpime“, - sakė „Žalgirio“ arenos ir „Žalgirio“ krepšinio klubo vadovas Paulius Motiejūnas. Specialų kreipimąsi jau įrašė nuolatiniai „Žalgirio“ klubo konkurentai – sostinės „Lietuvos ryto“ komanda.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Maisto banko“ ir LNK koncerte gražiausiomis savo dainomis padėti gyvenantiems vargingai kvies Vaida Genytė ir Justas Lapatinskas, Edmundas Seilius ir Kristina Zmailaitė, Egidijus Sipavičius, Mia, „Studentės“, „Čilinam“, „Džentelmenai“, Birutė Dambrauskaitė, Radžis su orkestru, Sasha Song su „Pin Up Girls“, „Pop Ladies“, grupė „Rondo“ ir „Božolė“ choras, Deivydas Zvonkus ir „Smaragdinis“ choras, Rytis Cicinas su Katažina Nemycko ir jos vadovaujamas „Kaštoninis“ choras, Irūna ir Marius Jampolskis, Vilija Matačiūnaitė ir daug kitų atlikėjų.

REKLAMA

„Pirmą kartą Lietuvoje bus naudojama video holografinė medžiaga, kuria bus galima išgauti erdvines projekcijas. Tokias technologijas savo koncertuose naudoja užsienio žvaigždės, tokios kaip „Sade“ ar Sarah Brightman. Dabar jomis galės džiaugtis ir mūsų žiūrovai”,- sakė „Maisto banko“ ir LNK koncerto „Pasidalink“ prodiuserė Laura Paukštė.

Tiesioginės transliacijos metu televizijos žiūrovai galės skambinti ar rašyti SMS trumpuoju telefono numeriu 1490 ir aukoti 5 litus. „Maisto banko“ duomenimis, maistu gaunama parama padeda išgyventi net penktadaliui šalies gyventojų. Prieš metus per LNK televiziją transliuoto koncerto „Pasidalink” metu žiūrovai suaukojo 560 tūkst. litų paramos. Jos dėka buvo galima pamaitinti daugiau nei 200 tūkstančių žmonių. „Tikimės, kad šiemet mums pavyks sumušti pernykštį rekordą ir surinkti dar daugiau pinigų, kurie iki kiekvieno cento keliaus padėti vargstantiems. Kiekvienas litas, paaukotas „Maisto banko” veiklai, padeda mums patiekti vargstantiesiems maisto už 16 litų“, - sakė Vaidotas Ilgius, „Maisto banko“ vadovas.

REKLAMA

V. Ilgiaus tvirtinimu, „Maisto bankas“ dažnai susiduria su stereotipu, jog alksta tik asocialūs ar dirbti tingintys asmenys: „Deja, realybė yra kitokia. Tyrimai rodo, jog tarp kasmet Lietuvoje su skurdu susiduriančių asmenų net 39% - vienišos mamos, auginančios vaikus. Labai sudėtinga ir vienišų pensininkų, ypač turinčių neįgalumą, padėtis”.

Šalies gyventojus dalintis su „Maisto banko“ paramą gaunančiaisiais tuo, ko turime patys ir ko stokoja kiti, kviečia ir Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Pasistenkime, kad rūpestis ir atsakomybė būtų kartu su mumis kiekvieną dieną ir visi kartu pasirūpinkime, kad šalia esantiems žmonėms niekada netrūktų būtiniausių maisto produktų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų