REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo kelionių patariama susilaikyti, pėstiesiems – būti atidiems

Žydrūnė JANKAUSKIENĖ

Šįryt į Lietuvą atkeliavo tikra žiema. Jai būdingi rūpesčiai užgriuvo visa savo jėga. Per valandą Tauragės policijai pranešta apie 5 eismo įvykius. Automagistralėje ties Kryžkalniu vilkikas užtvėrė visą kelią. Policija ir kelininkai pataria vairuotojams susilaikyti nuo kelionių, o jų negalint atidėti – laikytis būtinų atsargumo priemonių.

Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) 6 valandą informavo apie prasidėjusią lijundrą. Apie 9 valandą pranešė, kad visoje Lietuvoje ją pakeitė pūga. Sniegas sunkina eismo sąlygas ir vairuojant būtina atida. Dar prieš pasirodant šiam pranešimui Kryžkalnyje eismą viena kryptimi užtvėrė sunkiasvorė mašina (abiem juostomis). Eismo įvykio vietoje policija eismą sureguliavo, eismas atnaujintas.

Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Gintarė Paulauskienė apie 9.30 val. informavo, kad per valandą komisariato aptarnaujamoje teritorijoje užfiksuoti (policijai pranešta) apie penkis eismo įvykius. Jų metu, pirminiais duomenimis, žmonės nenukentėjo. Kiek tokių (neįskaitinių) avarijų galėjo nutikti keliuose ar miesto gatvėse, lieka tik spėlioti.

REKLAMA
REKLAMA

– Vairuotojams ir pėstiesiems noriu patarti būti itin atidiems. Šiandien reikėtų gerai pagalvoti, ar iš namų vykti transportu yra būtina. Tiek mieste, tiek užmiestyje nuo nebūtinų kelionių patartume susilaikyti. O jeigu kelionės atidėti negalima, vairuojant būtina laikytis visų atsargumo priemonių: prieš sėdant į automobilį nuvalyti langus, važiuojant rinktis tokį greitį, kad reikalui esant mašiną būtų įmanoma suvaldyti ir sustabdyti. Eismo sąlygos šiuo metu sudėtingos, – sakė Tauragės kelių policijos viršininkas Kęstutis Lukošius.

REKLAMA

Tauragės miesto seniūnas Virginijus Žilius patikino, kad jokių incidentų ar pranešimų apie avarijas miesto gatvėse seniūnijoje neužregistruota:

– Šiuo metu planuojame Kalėdų eglutės įžiebimo ceremoniją. Gatves valome, jokių incidentų kol kas nebuvo.

Valstybės įmonės Tauragės regiono keliai direktoriaus pavaduotojas kelių priežiūrai Arvydas Andriejauskas, kaip ir Kelių policijos vadovas, įspėjo siaučiant pūgai likti namuose.

– Snigti pradėjo apie 7.30 val. Anksti ryte (iki nurodyto laiko) buvome kelius pabarstę, eismo sąlygos buvo normalios. Šiuo metu tapo sudėtingos, ir nuo nebūtinų kelionių derėtų susilaikyti. Turimomis žiniomis, kai kur regiono keliuose sniego danga siekia 10 centimetrų. Kol siaučia pūga, kelininkai niekuo daugiau kaip tik kelio nuvalymu pagelbėti negali. Tik kai pūga liausis, galėsime kelius barstyti iš naujo. O vėjas šiandien, sinoptikų duomenimis, nenurims. Netgi atvirkščiai, į vakarą vėjo gūsiai dar labiau sustiprės. Trumpai tariant, žiema prasidėjo, – sakė A.Andriejauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pataria gyventojams gerai pagalvoti, ar būtina vykti iš namų, o vairuojant laikytis sveiko proto ir atsiminti, kad lauke eismo sąlygos v is sudėtingėja: matomumas itin prastas, kelio važiuojamoji dalis pasidengė sniego sluoksniu.

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, gruodžio 6 dieną protarpiais numatomi krituliai, vietomis smarkūs (vyraus sniegas). Kils pūga. Išliks vėjuota, gūsiai vietomis sieks 22–27 m/s, pajūryje iki 30 m/s. Aukščiausia temperatūra nuo 1 laipsnio šalčio iki 4 laipsnių šilumos.

LAKD duomenimis, ypač sudėtingos eismo sąlygos – Tauragės, Šilalės, Raseinių, Telšių ir Mažeikių rajonuose.

Lietuvos elektros skirstomųjų tinklų operatorius AB LESTO informuoja, kad dėl gruodžio 6-osios naktį ir rytą siaučiančio ir nerimstančio itin stipraus vėjo elektros energijos tiekimas apie 9.30 val. buvo sutrikdytas daugiau nei 20 tūkst. elektros energijos vartotojų visoje Lietuvoje – nerimstant vėjui naujų sutrikimų daugėja Klaipėdos, Šiaulių, Kauno regionuose. LESTO pasitelkė maksimalias gedimų šalinimo pajėgas, įskaitant ir rangovų darbuotojų brigadas, gedimų šalinimą apsunkina prastos oro sąlygos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiausia gyventojų elektros energijos tiekimo sutrikimus pajuto Šilutės (apie 3500), Kauno (apie 2000), Kelmės (apie 2000), Raseinių (apie 2000), Šiaulių (apie 2000) rajonuose. LESTO tebegauna daugiau naujų pranešimų apie elektros energijos tiekimo sutrikimus, todėl duomenys yra besikeičiantys.

Informacija apie didesnius gedimus LESTO pasiekia automatiškai, todėl apie elektros tiekimo sutrikimus telefonu 1802 pranešti reikėtų tik nutolusių vietovių gyventojams (vienkiemiuose, mažuose kaimeliuose).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų