REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gruodžio 4-6 dienomis Paryžiuje vykusioje kasmetinėje Tarptautinės automobilių asociacijos (FIA) asamblėjoje naujai kadencijai buvo perrinktas jos prezidentas Jean Todt, o Lietuva iškovojo vietą Tarptautiniame FIA tribunole, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Į Paryžių išreikšti Lietuvos automobilių federacijos nuomonę išvyko Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Gintaras Furmanavičius ir viceprezidentas Darius Jonušis.

REKLAMA

Lietuva FIA prezidento rinkimuoseturi tris balsus: LASF, Lietuvos Automobilių Klubas, kurio narystė FIA atstatyta šiemet ir jam atstovauja Darius Jonušis, bei Lietuvos Automobilininkų Sąjunga, kuri įgaliojimus balsuoti perdavė LASF prezidentui Gintarui Furmanavičiui.

Gruodžio 6 d. Jean Todt bendru sutarimu buvo patvirtintas dar vienai ketverių metų kadencijai. Pasak G. Furmanavičiaus, pagrindinis konkurentas FIA paramos fondo generalinis vadovas David Ward iš kovos pasitraukė dar prieš mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai, kad perrenkant prezidentą nereikėjo slapto balsavimo, parodo daugelio valstybių pasitikėjimą J. Todt. Žvelgiant iš Lietuvos pozicijos, taip pat galiu tik pasidžiaugti, kad prezidentas nepasikeitė. J. Todt puikiai vertina Lietuvos automobilių sportą, palaikome puikius tarpusavio santykius. Jo kadencijos metu FIA prezidentas pirmą kartą istorijoje lankėsi Lietuvoje, taip pat gavome 50 tūkst. eurų paramą kartingo akademijai, o ką jau bekalbėti apie Lietuvoje rengiamą Pasaulio ralio čempionato etapą. Šie kartu pasiekti rezultatai pasako labai daug apie mūsų bendradarbiavimą ir bendros vizijos matymą,“ – tvirtina LASF prezidentas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tai ne paskutinė gera žinia Lietuvai iš generalinės FIA asamblėjos Paryžiuje. Lietuvos automobilių sporto federacijos Revizijos komisijos pirmininkas Arnas Paliukėnas išrinktas į Tarptautinį FIA tribunolą.

„Tai labai svarbus postas ir įvykis Lietuvos automobilių sportui ir bendruomenei. Dar niekada nei Lietuva, nei kitos Baltijos šalys neturėjo savo atstovo tokiame aukštame FIA poste. Šis postas parodo, kad Lietuvoje turime labai aukšto lygio specialistų, kurie gali dirbti svarbiausiuose FIA postuose,“ – džiaugėsi G. Furmanavičius.

REKLAMA

Apie LASF

LASF (Lietuvos automobilių sporto federacija), įkurta 1990 metais Kaune, vienija automobilių sportą propaguojančius ar remiančius asmenis. Šiuo metu veikia 11 komitetų, kuriuose sprendžiami atskirų automobilių sporto šakų klausimai. LASF tikslas yra ne tik populiarinti saugų automobilių sportą, bet ir puoselėti bei kelti bendrą vairavimo kultūrą Lietuvoje: nuo mažiausių iki vyriausių vairuotojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų