REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Zigmantas Vaitkus

Gruodžio 5-ąją, Vilniuje, šalies verslininkai jau devintą kartą iš eilės rinkosi į Verslo dienos renginį, kurio metu Ūkio ministerija iškilmingai apdovanojo labiausiai šalies verslui ir ūkio plėtrai nusipelniusias įmones.  Apdovanojimų ceremonijoje buvo pasirašytas Ūkio ministerijos ir Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos memorandumas, kuriuo susitarta bendradarbiauti skatinant verslumą ir smulkiojo ir vidutinio verslo plėtrą.

REKLAMA
REKLAMA

8 nominacijos – daugiau kaip 100 kandidatų 

Šiais metais į aštuonias nominacijas pretendavo daugiau kaip šimtas įmonių ir pavienių verslininkų, kurių paraiškas vertino speciali Ūkio ministerijos sudaryta komisija. Balsuoti internete už jai patikusius kandidatus galėjo ir visuomenė.

REKLAMA

Apdovanojimą „Versli moteris“ pretendavo gauti ne mažiau kaip dvejus metus sėkmingai verslą plėtojančios verslininkės, pasiekusios gerų veiklos rezultatų. 2013 metais apdovanojimus pelnė Jelena Sokolovska ir Jovita Vyšniauskienė, įkūrusios natūralios rankų darbo kosmetikos įmonę „Uoga uoga“.

Nominacijoje „Inovatyvių sprendimų lyderis“ įvertinta viena didžiausių Lietuvos žemės ūkio bendrovių „Agrochema“, prekiaujanti trąšomis, augalų apsaugos priemonėmis, sėklomis ir glaudžiai bendradarbiaujanti su Aleksandro Stulginskio universiteto mokslininkais.

REKLAMA
REKLAMA

Nominacija „Jaunas ir verslus“ siekta pagerbti jaunus iki 29-erių metų verslininkus, sėkmingai plėtojančius verslą. Šioje nominacijoje nugalėjo Milda Mitkutė ir Justas Janauskas, įkūrę drabužių mainų portalą www.manodrabuziai.lt, kuriame dirba keliasdešimt aukščiausios kvalifikacijos technologijų specialistų.

Už „Tvirtą žingsnį į eksporto rinkas“ apdovanota biotechnologinės farmacijos įmonė „Sicor Biotech“, kurianti ir gaminanti biofarmacinius preparatus pagal pažangiausias pasaulyje mokslo ir gamybos technologijas. Šiuo metu bendrovė produktus tiekia į daugiau nei 50 pasaulio šalių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į nominaciją „Socialinis inovatorius“ pretendavo įmonės ar organizacijos, įgyvendinusios socialinių inovacijų sprendimus ir juos pritaikiusios savo veikloje. Apdovanojimas įteiktas bendrovei „Thermo Fisher Scientific Baltics“, kuriančiai ir gaminančiai gyvybės mokslų tyrimų ir diagnostikos produktus. 2011 m. bendrovė kartu su Vilniaus universitetu pradėjo įgyvendinti projektą „Mobilioji bioklasė“.

Šiais metais įsteigta ir papildoma nominacija – „Nauji pramoniniai sprendimai“. Šioje kategorijoje apdovanojimas įteiktas viršutinio ir apatinio trikotažo gamintojai įmonei „Garlita“, į gamybos procesus įdiegusiai naujų, aplinką tausojančių pramoninių sprendimų ir taip padidinusiai savo našumą ir apyvartą.

REKLAMA

Už „Drąsias investicijas“ apdovanota Plungės rajone įsikūrusi bendrovė „Mirosta“, geriau žinoma savo prekės ženklu LHM. Bendrovė užsiima aukštos kokybės medinių namų gamyba ir statyba. Net 95 proc. įmonės produkcijos eksportuojama į Skandinavijos šalių rinkas.

Lietuvos mobiliųjų programėlių gamybos ir jų leidybos srities lyderė bendrovė „App Camp“ apdovanota nominacijoje „Sėkminga verslumo iniciatyva“. Bendrovė įgyvendina verslumą skatinantį projektą „Mobiliųjų aplikacijų laboratorijos“. Kartu su partneriais ši įmonė Lietuvos mokymo įstaigose įkūrė 100 darbo vietų – dirbdami studentai gali kurti išmaniuosius sprendimus ir vystyti naują verslą.

REKLAMA

Apdovanoti ir studentai

Renginio metu Ūkio ministerija taip pat apdovanojo aukštųjų universitetinių mokyklų studentų magistro darbų konkurso nugalėtojus ir jų vadovus.

Magistro darbų konkurso pirmosios vietos laimėtoja tapo Aistė Tarvydaitė ir jos darbo vadovas prof. dr. Valentinas Navickas už magistro darbą „Lietuvos verslo perkėlimo į Kinijos rinką galimybės“.

Antroji vieta skirta Justinai Banionienei ir jos darbo vadovei prof. dr. Loretai Valančienei už magistro darbą „Investicijų į technologijas ir makro-ekonominių rodiklių sąryšio vertinimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečiąją vietą laimėjo Vytautė Dlugoborskytė ir jos darbo vadovė prof. dr. Monika Petraitė už magistro darbą „Gimusių globaliomis mokslo ir technologinėmis žiniomis imlių antrepreneriškų įmonių formavimosi veiksniai“.

Ūkio ministerijos inicijuotas konkursas, kurio metu renkamos labiausiai šalies verslui ir ūkio plėtrai nusipelniusios įmonės, kitais metais vyks jau dešimtą kartą. Tikimasi, kad vis tradiciškesnis tampantis Verslo dienos renginys ateityje sulauks dar daugiau Lietuvos įmonių ir visuomenės dėmesio.  

Užsakymo nr. 4076

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų