REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos protu nesuprasti: diplomatai sukčiavo, kad gautų išmokas iš JAV institucijų

Leido dešimtis tūkstančių dolerių atostogoms, madingiems laikrodžiams, brangiems papuošalams

 Beveik 40 Niujorke gyvenusių rusų diplomatų ir jų žmonų džiaugėsi ištaigingomis atostogomis ir leido dešimtis tūkstančių dolerių brangiausiose parduotuvėse, prisimelavę apie savo mažas pajamas, už tai jiems buvo skirtos JAV vyriausybės išmokos sveikatos rūpybai, pranešė ketvirtadienį Niujorke federaliniai kaltintojai.

Diplomatai atsidūrė tarp 49 asmenų, apkaltintų ieškininiame pareiškime, kurį paskelbė Manhatano federalinis teismas. Niekas nebuvo suimtas, bet Jungtinėse Valstijose liko tik 11 diplomatų ir jų sutuoktinių.

Ieškinyje sakoma, kad „Medicaid“, JAV sveikatos rūpybos programa vargšams, nuo 2004 metų pagal šią nusikalstamą schemą prarado apie pusantro milijono dolerių.

Niujorko prokuratūra tvirtina, kad kaltinamieji nuolat pateikdavo suklastotus prašymus suteikti lėšų nėštumo ir gimdymo atvejais taip pat mažų vaikų priežiūrai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak prokurorų, diplomatai tyčia nurodydavo mažesnes savo pajamas, kad gautų išmokas iš „Medicaid“ programos, pagal kurią skiriami pinigai mažas pajamas turintiems asmenims, kurie neįstengia sumokėti už medicinos paslaugas.

REKLAMA

Teismo dokumentuose nurodoma, kad diplomatai su žmonomis leido dešimtis tūkstančių dolerių atostogoms, madingiems laikrodžiams, brangiems papuošalams, dizainerių kurtiems rūbams ištaigingose parduotuvėse, kaip pvz. „Bloomingdale's“, „Tiffany & Co.“, „Jimmy Choo“, „Swarovski“ ir kitose.

Ieškinyje taip pat nurodoma, kad jie dešimtis tūkstančių dolerių išleido elektronikai „Apple“ ir kitose parduotuvėse, pirkdavo bilietus į koncertus, valymo robotus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų