REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs „Verslios Lietuvos“ vadovas Paulius Lukauskas teismo iš buvusios ūkio ministrės Birutės Vėsaitės dėl garbės ir orumo įžeidimo prašo jam priteisti 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

Buvęs „Verslios Lietuvos“ vadovas Paulius Lukauskas teismo iš buvusios ūkio ministrės Birutės Vėsaitės dėl garbės ir orumo įžeidimo prašo jam priteisti 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai paaiškėjo Vilniaus miesto apylinkės teismo posėdyje ketvirtadienį, kuris nagrinėjo civilinę bylą.

REKLAMA

Nei ieškovas, nei atsakovė teisme nepasirodė – jiems atstovavo teisininkai. Kadangi šalys per parengiamuosius posėdžius nesusitaikė, teismas nusprendė pereiti į bylos nagrinėjimą ir į kitą posėdį, kuris vyks sausio 7 dieną, liudytoja kviesti Ūkio ministerijos Centralizuoto vidaus audito skyriaus vedėją Jolitą Gnėdikienę. Ji kviečiama atsakovės atstovės prašymu.

Buvęs Ūkio ministerijos valdomos viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovas P. Lukauskas apskundė teismui buvusią ūkio ministrę socialdemokratę B. Vėsaitę dėl žodžių, kurie buvo pasakyti Lietuvos ryto televizijos laidoje „Lietuva tiesiogiai“. Šioje byloje B. Vėsaitė kalbėjo apie P. Lukausko atleidimo priežastis, esą buvo atliktas auditas ir įžvelgta lėšų plovimo požymių.

REKLAMA
REKLAMA

Gegužę iš „Verslios Lietuvos“ vadovo pareigų pasitraukęs P. Lukauskas prašo paneigti tikrovės neatitinkančius tuometinės ministrės teiginius.

„Iš pradžių siūliau, kad paneigtų civiline tvarka per nustatytą dviejų savaičių terminą, bet ji nesutiko, nesureagavo. Tai vėliau kreipėmės į teismą. (...) Tikrai nesiekiu viešųjų ryšių, tiesiog man svarbi reputacija", – BNS yra sakęs P. Lukauskas.

P.Lukauskas atsistatydino iš „Verslios Lietuvos“ direktoriaus pareigų gavęs Ūkio ministerijos, kuriai tuomet vadovavo B. Vėsaitė, pasiūlymą eiti žemesnes pareigas arba pasitraukti. P. Lukauskas tąkart sakė nesulaukęs nė vieno priekaišto iš Ūkio ministerijos dėl jo darbo kokybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiek vėliau tuometinė ūkio ministrė B. Vėsaitė priekaištavo „Verslios Lietuvos“ vadovui, esą jis darbo metu užsiėmė asmeniniais reikalais.

„Neturime ypač daug priekaištų viešosios įstaigos „Versli Lietuva“ vadovui, tačiau faktas, kad žmogus net penktadalį darbo laiko skirdavo ne „Verslios Lietuvos“ darbams, o asmeniniams verslams ar kažkokiems projektams, mus labai neramina. Aš norėčiau, kad šios svarbios Lietuvai organizacijos vadovas šimtu procentų atliktų tiesiogines savo pareigas ir susitelktų į eksporto plėtrą“, – gegužę sakė B. Vėsaitė.

REKLAMA

Tuo metu P. Lukauskas teigė, kad jo darbo sąlygos ir laikas buvo suderintas su Ūkio ministerijos vadovybe, jo išvykoms buvo gauti visi reikalingi leidimai.

Ūkio ministrės sprendimą dėl „Verslios Lietuvos“ vadovo sukritikavo kai kurių visuomeninių ir verslo organizacijų atstovai, pabrėžę gerus „Verslios Lietuvos“ darbo rezultatus.

Atsakydama į kritiką tuometinė ministrė įvardijo naujų priekaištų dėl „Verslios Lietuvos“ veiklos.

„Matėme lėšų plovimo tendencijas. Žmonėms su psichine negalia buvo dėstomas seminaras „elektroninio verslo įrankiai“. Kai kurie iš tų žmonių negali net pasirašyti. Manome, kad įmonės „Versli Lietuva“ veikla verta ir tolesnio tyrimo“, – gegužės 13 dieną „Lietuvos ryto“ laidoje „Lietuva tiesiogiai“ kalbėjo B. Vėsaitė.

REKLAMA

Gegužės pabaigoje tuometinė ministrė pati sulaukė kritikos dėl kelionės į Kazachstaną bendrovės „Arvi“ užsakytu lėktuvu. Spaudžiant Seimo opozicijai ir koalicijos partneriams, taip pat sulaukusi prezidentės kritikos B. Vėsaitė birželį atsistatydino iš ūkio ministrės pareigų.

P. Lukauskas 2009 metų gruodžio pradžioje pradėjo vadovauti tuometinei viešajai įstaigai „Eksportuojančioji Lietuva“ (dabar – „Versli Lietuva“). Iki tol jis buvo „Procter&Gamble Marketing Latvia“ atstovybės vadovas.

Pertvarkius Lietuvos ekonominės plėtros agentūrą (LEPA) bei atskyrus eksporto skatinimo ir investicijų pritraukimo funkcijas, 2010 metų pradžioje įkurtos dvi naujos viešosios įstaigos – „Eksportuojančioji Lietuva“ ir „Investuok Lietuvoje“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų