REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikėtina, kad dar nežinojote, jog kompanija Google įsigijo iš karto keletą firmų, užsiimančių robotų ir jiems skirtų komponentų gamyba. Ar paieškos milžinė ketina rimtai imtis „protingų“ mašinų gamybos? Apie savo planus kompanija neseniai papasakojo leidiniui „The New York Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Andy Rubino, naujojo kompanijos padalinio vadovo (beje, anksčiau kuravusio „Android“ kūrimą ir plėtrą), teigimu, robotai bus naudojami logistikoje ir gamyboje. Tiesa, apie konkrečius planus jis papasakoti nedrįso. Panašu, jog „Google“ kol kas taip ir neapsisprendė, ar šis sumanymas taps kažkuo rimtu, o galbūt tai liks tik perspektyvus projektas, kurio plėtra toliau užsiims trečiųjų šalių firmos.

REKLAMA

Šiuo metu robotai gaminami Palo Alto mieste (JAV) ir Japonijoje. „Google“ šiuo metu į naujai formuojamą skyrių darbuotojus perveda iš kitų padalinių.

Remiantis šaltinio pateikiama informacija, „Google“ robotai surinkinės elektroniką, užsiims produktų pristatymu pirkėjui (tikėtina, kad pristatymo sistema numatys bepiločių automobilių, kuriais „Google“ taip pat plėtoja, naudojimą). Aišku, tai dar ne viskas: ateityje mes, matyt, sužinosime ir apie kitus „Google“ „protingų“ mašinų panaudojimo būdus.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų