REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsinys

7. Šienapjovė iš ateities

Pristatytas visuomenei šis išradimas buvo 1957 metais. Šienapjovė turėjo savo elektros energijos gamybos sistemą, o sėdintį vairuotoją supo permatomas plastikinis gaubtas. Išradimas turėjo visus tuo metu įmanomus patogumus, tokius kaip oro kondicionierius, radijo telefonas ir net speciali vėsinimo sistema gėrimams atšaldyti.

REKLAMA
REKLAMA

6. Motociklas-lėktuvas

Šį neįprasto dizaino motociklą sukonstravo orlaivių inžinierius Ericas Kempas iš Melburno (Australija). Akivaizdu, kad 1957 metais pristatytas kūrinys yra įkvėptas lėktuvų dizaino, tačiau skristi jis, deja, negalėjo.

REKLAMA

5. Dirbtiniai smegenys

Šis milžiniškas elektrifikuotas žmogaus smegenų kontrolės sistemos modelis pirmą kartą pademonstruotas Niujorke 1961 metais. Ši sistema buvo sukurta vienos farmacijos kompanijos, o visą kūrimo procesą koordinavo profesorius A. G. Macleodas. Šiuo modeliu buvo demonstruojama, kaip smegenys gauna informaciją iš išorinio pasaulio, ją apdoroja ir paverčia veiksmais.

4. „Podiumo“ automobilis

Šis savaeigis „podiumo“ automobiliukas pirmą kartą pristatytas Niujorke 1960 metais. Taip vadintas jis dėl išskirtinio savo siaurumo. Kursuodavo šis automobiliukas Linkolno tunelyje, jungiančiame Niujorką ir Naujojo Džersio miestus. Jis buvo skirtas pagreitinti tunelio eismo kontrolę.

REKLAMA
REKLAMA

3. Mirksėjimo bandiklis

Šis keistas išradimas buvo sukurtas 1949 metais ir naudojamas eksperimentams, vadintiems „mirksėjimo testais“, atlikti. Kaipgi būdavo naudojamas mirksėjimo bandiklis? Moteriai ant galvos buvo uždedamas plastikinis šalmas, po kuriuo leidžiami dūmai. Taip buvo galima nustatyti, kaip dūmai veikia akis ir didėja mirksnių skaičiaus.

2. Permatomos telefono būdelės

Tokios telefono būdelės buvo pastatytos 1959 metais keliuose Vakarų Vokietijos paštuose. Tačiau išskirtinis čia yra ne pats būdelės dizainas, o priežastis, kodėl nuspręsta jas gaminti permatomas. Dizaineriai tikėjosi, kad telefonu besinaudojantys žmonės labiau kreips dėmesį į besidriekiančią už jų eilę ir kalbės trumpiau, tad bus išvengta žmonių spūsčių.

1. Apverstas patefonas

Tai drąsiai galima laikyti didžėjų ir koncertinės aparatūros prototipu. Apverstas aukštyn kojomis patefonas pirmą kartą buvo pristatytas 1960 metais. Įdomiausia, kad net apverstas patefonas toliau toliau grojo melodiją.

Parengta pagal news.nster.com

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų