REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Premjeras Algirdas Butkevičius sako, jog kol kas nenumatyta didinti minimalią algą, kaip reikalauja profsąjungos.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak premjero, gerėjant ekonominei situacijai ateityje minimalus atlyginimas bus padidintas, bet "reikia truputį kantrybės".

REKLAMA

"Vyriausybė įvertindama finansines galimybes nuosekliai didins atlyginimus, bet ne skolintais pinigais", - komentuodamas vieną profesinių sąjungų reikalavimų kelti atlyginimus žurnalistams Seime sakė A.Butkevičius.

Klausiamas, kada minimalus atlyginimas pakils iki 1200 litų, kaip reikalauja profsąjungos, premjeras atsakė, kad tai "kol kas dar nėra numatyta". "Kai ekonominė situacija dar labiau pagerės, visa prognozė yra pozityvi, ekonominiai rodikliai yra gerėjantys, reikia truputį kantrybės", - sakė A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Seimui svarstant kitų metų biudžetą ketvirtadienį profesinės sąjungos prie parlamento rengia mitingą. Profesinės sąjungos reikalauja didinti minimalią algą, užtikrinti didesnę nei minimalią algą kvalifikuotiems specialistams, atstatyti bazinius dydžius valstybės tarnautojams ir biudžetininkams, grąžinti buvusią nedarbingumo pašalpų mokėjimo tvarką ir už sirgtą laiką mokėti ne mažiau, kaip 80 proc. darbo užmokesčio.

Įgyvendindamas Konstitucinio Teismo nutarimą Seimas nuo spalio 1 dienos yra atkūręs pareiginės algos koeficientus tarnautojams ir teisėjams, o politikams - nuo kitų metų sausio 1 dienos. KT yra pripažinęs, kad darbo užmokestis valstybės tarnautojams ir teisėjams 2009 metais neproporcingai mažinant pareiginės algos koeficientus buvo sumažintas neteisėtai.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų