REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Apple“ įgijo teises į patentą, kuris numato, jog elektroniniai įrenginiai galės nuspręsti, koks asmuo laiko jį savo rankose. Priklausomai nuo to, ar tai „svetimas“, ar „savas“, išmanusis telefonas arba planšetinis kompiuteris blokuos vienas ar kitas funkcijas, arba jomis leis naudotis.

REKLAMA
REKLAMA

Naujoji technologija numato, kad bus naudojamos trys sistemos: veido išskyrimas, jo atpažinimas ir aplikacijų valdymas. Visa tai leis išsiaiškinti, kokias teises turi įrenginį laikantis žmogus. Atpažįstant veidą bus atsižvelgiama ne tik į žmogaus akių padėtį, bet ir jo odos toną, taip pat kitus svarbius veido bruožus.

REKLAMA

Kaip visa tai veiks? Pavyzdžiui, įeinančio skambučio atveju „iPhone“ galės „pajusti“, jog kažkas žiūri į ekraną. Jei šis žmogus nėra autorizuotas, telefono ekranas liks išjungtas, kol jo įrenginio nepaims teisėtas šeimininkas.

Kitame technologijos naudojimo pavyzdyje kalbama, jog pranešimai apie gautą elektroninį paštą gali būti nerodomi pašaliniam asmeniui. Tiesa, patente nėra nė žodžio apie tai, kad tokia funkcija iš tikrųjų pasirodys kitąmet ruošiamuose „Apple“ produktuose (ir neaišku, ar pasirodys apskritai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų