REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrėjų grupė iš Anglijos aptiko ryšį tarp arseno kiekio žmogaus organizme ir kelių pakankamai dažnai vartojamų produktų – baltojo vyno, alaus, Briuselio kopūstų ir tamsios mėsos žuvies, rašoma portale „Mother Jones“.

Tyrėjų grupė iš Anglijos aptiko ryšį tarp arseno kiekio žmogaus organizme ir kelių pakankamai dažnai vartojamų produktų – baltojo vyno, alaus, Briuselio kopūstų ir tamsios mėsos žuvies, rašoma portale „Mother Jones“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, arseno kiekis žmonių, išgeriančių po 2,5 stiklinės alaus per dieną, organizmuose buvo 20-30 proc. didesnis, nei tų, kurie alaus negeria.

Žinoma, kad per didelis arseno kiekis organizme gali grėsti daugybe problemų, įskaitant odos, plaučių ir šlapimo pūslės vėžį, kraujotakos ligas, cukrinį diabetą ir imuniteto silpnėjimą.

Kol kas neaišku, koks arseno kiekis gaunamas su minėtais produktais. Mokslininkai tęsia tyrimus.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų