REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Didžiausias kitų metų sporto įvykis Lietuvoje. Taip šiuo metu įvardijamos 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybos, balandžio 20–26 dienomis vyksiančios Vilniuje, „Siemens“ arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai neabejoja, kad šis renginys bus dar sėkmingesnis nei 2009 metais. „Tikimės parduoti apie 30–35 tūkst. bilietų ir sulaukti 1000–1500 sirgalių iš užsienio. Ledo ritulio populiarumas per pastaruosius ketverius metus išaugo, tad tikimės išvengti nuostolių, o gal ir vieną kitą litą sutaupyti“, – trečiadienį sostinėje vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo Nacionalinės ledo ritulio lygos vykdantysis direktorius Remigijus Valickas.

REKLAMA

Planuojama, kad pasaulio čempionato I diviziono B grupės varžybų biudžetas bus apie 2 mln. litų. Iš Nacionalinės sporto tarybos organizatoriai paprašė 1,1 mln. litų, atrodo, kad finansavimui kliūčių neturėtų būti. Pagalbos ranką ištiesė ir Vilniaus savivaldybė, turnyro metu apmokėdama „Siemens“ arenos nuomą – 512 tūkst. (plius PVM).

„Maloni žinia, kad tokio aukšto rango varžybos vyks Lietuvoje, Vilniuje. Sostinę garsins ne tik krepšinis ar futbolas, bet ir ledo ritulys. Miestui svarbu kuo daugiau turistų ir svečių“, – teigė Vilniaus meras Artūras Zuokas. Jam simboliškai buvo įteikti Lietuvos ledo ritulio rinktinės marškinėliai, pažymėti 11 numeriu.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyre Lietuvos nacionalinei ekipai teks susigrumti su Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Nyderlandų, Lenkijos ir Rumunijos ledo ritulio rinktinėmis. Mūsų šalies rinktinės strategas Berndas Haake tvirtino, kad pirmas tikslas – neiškristi iš šio diviziono žemiau. „Jei susirinks visa stipriausia sudėtis, galime kovoti ir dėl medalių“, – tikino vokiečių ledo ritulio specialistas.

Surinkti pajėgiausią komandos sudėtį neturėtų būti sudėtinga – Europoje jau bus pasibaigę visi nacionaliniai čempionatai, tad net 13 užsienyje žaidžiančių lietuvių pasirengę vilktis Lietuvos rinktinės marškinėlius. „Jei „New Jersey Devils“ nepatektų į NHL atkrintamąsias varžybas, prieš rinktinės prisidėtų ir Dainius Zubrus“, – lietuvio pažadą perdavė B. Haake.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rinktinės treniruočių stovyklą treneris planuoja pradėti balandžio 1 dieną. Su savo auklėtiniais jis ketina sužaisti ketverias kontrolines rungtynes su Latvijos ir Baltarusijos komandomis. B. Haake taip pat atskleidė, kodėl po praėjusio sezono nusprendė likti Lietuvos rinktinės stratego kėdėje.

„Esu savotiškas ambasadorius. Dirbau Kanadoje, JAV, Italijoje, Ispanijoje. Matau, kad Lietuvoje sportininkai nori tapti geresni, turite itin talentingų 10–12 metų jaunuolių, noriu padėti jiems, organizuoju seminarus treneriams. Mano aistra – ledo ritulys“, – kalbėjo nė lito atlygio neimantis vokietis.

Šiandien nuo 11 val. jau prasidėjo bilietų į 2014 metų pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybas Lietuvoje prekyba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų