REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siunčiame Jums pranešimą spaudai – „Liberalai vyksta į Ukrainą palaikyti taikios kovos už demokratiją ir užkirsti kelią smurtui“. Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos lyderiai šiandien išvyksta į Kijevą, kur pradės Europos liberalų remiamą taikios kovos už demokratiją ir žmogaus teises Ukrainoje palaikymo akciją. Vienas šios iniciatyvos tikslų – prevenciškai užkirsti kelią galimiems naujiems smurto protrūkiams Ukrainoje.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kijeve Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūno pavaduotojas Gintaras Steponavičius ir Seimo vicepirmininkas liberalas Petras Auštrevičius susitiks su Ukrainos opozicijos atstovais, lankysis Maidano aikštėje, taip pat planuojami susitikimai Ukrainos Aukščiausioje Radoje. Prie Lietuvos liberalų inicijuotos akcijos artimiausiu metu prisidės Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) nariai Europos Parlamente, Europos valstybių liberalių partijų atstovai.

REKLAMA

 

„Lietuva, žinanti savo istorijos pamokas, puikiai supranta šiandienos įvykių Ukrainoje svarbą, šios šalies žmonių pasirinkimą. Todėl mes norime ir turime būti kartu su ukrainiečiais. Visi kartu – užsienio parlamentarai, visuomenės veikėjai – privalome užtikrinti, kad tolesnė kova vardan demokratijos Ukrainoje būtų taiki, kad būtų laikomasi pagrindinių žmogaus teisių ir išvengtume naujų smurto protrūkių, nukreiptų prieš laisvus žmones“, – teigė į Ukrainą išvykstantis liberalas G. Steponavičius.

REKLAMA
REKLAMA

 

Seimo vicepirmininkas P. Auštrevičius Kijeve, Maidano aikštėje, ketina perskaityti Seime vakar priimtą liberalų inicijuotą rezoliuciją „Dėl politinės padėties Ukrainoje“. „Ukrainos žmonės išėjo į gatves pasiryžę apginti savo svajones, savo teisę į demokratišką ir europietišką šalies ateitį. Šio proceso jau nebesustabdysi. Mūsų tikslas – paremti ukrainiečius šiame nelengvame kelyje ir užtikrinti taikų procesą“, – teigė Seimo vicepirmininkas P. Auštrevičius.

 

Liberalų ir demokratų aljanso už Europą (ALDE) frakcijos Europos Parlamente vadovas Guy Verhofstadtas sako: „Liberalų ir demokratų aljansas už Europą (ALDE) remia Lietuvos liberalų iniciatyvą, kurios tikslas – apginti Ukrainos žmonių teisę laisvai reikšti savo nuomonę be baimės, be grasinimų, teisę į europietišką Ukrainos žmonių pasirinkimą. Ukrainos valdžios sankcionuoti smurto atvejai turi būti detaliai ištirti, kalti asmenys turi būti patraukti atsakomybėn. Europos Sąjungos durys Ukrainai lieka atviros, tačiau šalies prezidento V. Janukovyčiaus veiksmai pamina Europos pasitikėjimą juo ir Ukrainos Vyriausybe. Būtent todėl vieningas ukrainiečių teisių ir laisvių gynimas yra Europos liberalų atsakomybė“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų