REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tęsinys

7. Okefenoki pelkė

Džordžijos-Floridos pasienyje (JAV) esančioje pelkėje tūkstanmečius kaupėsi durpės, į kurias nugrimzdavo visa, ką žmonės čia pastatydavo. Pelkėje auga mėsėdžiai augalai, knibžda milžiniški spiečiai uodų ir kitų mašalų, veisiasi daugybė varlių, gyvačių, tūkstančiai aligatorių.

REKLAMA
REKLAMA

6. Gyvačių sala

Ilha de Queimada Grande, geriau žinomą kaip Gyvačių salą, rasime į pietus nuo San Paulo miesto (Brazilija). Legendos pasakoja, kad kiekviename kvadratiniame metre čia yra po penkias gyvates. Ilgą laiką vienintelis šios salos gyventojas buvo švyturio prižiūrėtojas. Šiuo metu Brazilijos karinis jūrų laivynas draudžia bet kokį civilių patekimą į salą.

REKLAMA

5. Miyake sala

Jeigu trokštate tikrai sukrečiančių įspūdžių ir pavojų – štai jums atostogų Miyake saloje idėja. Žemės drebėjimai čia jau nieko nebestebina, o saloje esantis Oyamos ugnikalnis čiabuviams neleidžia atsipalaiduoti ir kvėpuoti grynu oru.

4. Karališkasis kelias

Pėsčiųjų takas, vadinamas Karališkuoju keliu, driekiasi palei El Chorro tarpeklį, netoli Aloros kaimo prie Malagos. Šis pavojingas kelias nutįsęs beveik 3 kilometrus ir yra apie 100-270 metrų aukštyje. Nors žmonėms draudžiama šiuo nė metro pločio nesiekiančiu keliu vaikščioti, jis yra gana populiarus tarp turistų.

REKLAMA
REKLAMA

3. Ramree sala

Netoli Birmos esanti sala gerai žinoma Gineso rekordų knygos gerbėjams. Ji pagarsėjusi didžiausią žalą žmogui padariusiais gyvūnais. Per karą japonai, norėdami pasislėpti nuo artėjančių amerikiečių karių, nuklydo į salos gilumą, tikrus jūrinių krokodilų namus. Vos keletas karių išgyveno.

2. Merapio kalnas

Šis vulkanas nesiilsi savaitgaliais. Net kai nėra išsiveržimų, iš ugnikalnio kyla daugiau nei 3 km aukščio dūmų stulpas. Per pastaruosius penkis šimtmečius Ugnies kalnas spjaudėsi 60 kartų. Nepaisant tykančių pavojų, aplink kalną gyvena apie 200 tūkst. žmonių.

1. Kivu ežeras

Kivu ežeras – vienas didžiausių ežerų Afrikoje, įsispraudęs Kongo ir Ruandos pasienyje. Po giliais jo vandenimis yra ištisos metano dujų saugyklos. Jeigu mirtinai nuodingos dujos prasiveržtų į paviršių, pražudytų daugiau nei 2 mln. aplink ežerą įsikūrusių žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų