REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tikriausiai retas kuris norėtų čia patekti. News.nster.com pateikia 15 pačių pavojingiausių vietų pasaulyje. Siūlome susipažinti. 

Tikriausiai retas kuris norėtų čia patekti. News.nster.com pateikia 15 pačių pavojingiausių vietų pasaulyje. Siūlome susipažinti. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15. Gvatemalos smegduobė

Paprastai smegduobės atsiranda iš dirvožemio ar pamatinių uolienų nutekėjus dideliam vandens kiekiui arba grunto vandenims išplovus dalį grunto. Tuomet lieka tik plonas dirvožemio sluoksnis, kuris galop prasmenga į po susidariusias ertmes. Gvatemaloje susiformavusi smegduobė žinoma kaip giliausia pasaulyje, siekianti maždaug 30 aukštų pastato gylį.

REKLAMA

14. Mirties ežeras

Sicilijos saloje esantis ežeras yra viena pavojingiausių vietų pasaulyje. Ne veltui jis vadinamas mirties ežeru, mat pražudo kiekvieną ant vandens atsiradusį organizmą. Šio ežero vandenyje – itin aukšta sieros rūgšties koncentracija.

13. Mirties kelias

Šis Bolivijoje esantis kalnų keliukas ne veltui pramintas Mirties keliu. Baisu net žiūrėti į šiuo keliu važiuojančius žmones ir įsivaizduoti, kokios mintys sukasigalvoje, bandant įveikti šį pavojingą kelią. Ypač pavojingas šis kelias lietinguoju metų sezonu.

REKLAMA
REKLAMA

12. Vašingtono kalnas

Šis kalnas yra šiaurės rytinėje JAV dalyje. Nors jo aukštis tik 6288 metrai, tačiau įkopti į jį yra itin sunku dėl labai stipraus vėjo, siekiančio net iki 231 mylios per valandą. Žiemą vėjas virsta į didžiules sniego audras.

11. Danakilių dykuma

Tai Etiopijoje esanti nuodinga dykuma. Visi čia apsilankę teigia žiną, kaip atrodo pragaras. Po dykumos smėliu snaudžia ugnikalnis, kuris gali prabusti bet kuriuo metu. Dykvietėje – kvėpuoti netinkamas dvokiantis oras ir net 50 laipsnių karščio siekianti temperatūra. Nieko gero neina tikėtis ir iš čia gyvenančių karingai nusiteikusių genčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

10. Juodoji sala – laivų ėdikė

Nuolat paskendusi rūke, mažutė ir visiškai plokščia sala tarsi slepiasi ir laukia savo aukos. Šią salą rasime prie pat Halifakso uosto Kanadoje, kur susiduria šiltoji Golfo ir šaltosios Labradoro srovės. Ši paslaptinga sala turi ir dar vieną ypatybę – jos smėlis gali keisti spalvą ir tapti panašus į jūros vandenį.

9. Kruvinasis tvenkinys Japonijoje

Viena iš žymiausių vietų Japonijoje. Maudytis šiame ežere nerekomenduojama dėl itin aukštos temperatūros, siekiančios iki 90 laipsnių karščio, bei didelės geležies druskų koncentracijos vandenyje. Būtent geležis nudažo vandenį kruvina raudona spalva.

REKLAMA

8. Aokigahara

Aokigahara – siaubą keliantis senovinis miškas, esantis Fuji kalno papėdėje Japonijoje. Po to, kai prieš 60 metų S. Matsumoto išleido knygą „Juodoji medžių jūra“, šis miškas tapo mėgstama savižudžių vieta. Mat knygos herojai minėtame miške organizuodavo masines savižudybes. Kiekvienais metais miške vis dar randama iki 100 negyvų kūnų.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų