REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jolanta GRUBLIAUSKAITĖ

Kontrabandinėmis prekėmis prekiaujanti Šiaulių rajono gyventojų pora, 40-metis J. A. ir 30-metė J. L., siekdami išvengti atsakomybės už neteisėtą savo veiklą, nuolat kartu vežiojasi parankinius, kurie, užgriuvus policijai, prisiimtų atsakomybę už kontrabandinių prekių laikymą ir realizavimą. Asocialiai gyvenantys broliai 33 metų N. D. ir 27 metų V. D. šiai sugyventinių porai talkina nuolat, praneša Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

REKLAMA
REKLAMA

Pričiupo slaptavietėje

J. L. dėl kontrabandinių cigarečių laikymo ir realizavimo policijos pareigūnams yra įkliuvusi ne kartą. Paskutinįkart ji buvo sulaikyta lapkričio 22-ąją, kai Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai surengė operaciją dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių realizavimo Kuršėnuose. Viename garažų masyve, garaže, kuriuo naudojasi J. L., jie sulaikė šią moterį ir cigarečių pirkti atvažiavusį 34 metų M. V. Pareigūnai pataikė kaip tik tuo momentu, kai pirkėjas automobiliu „Mercedes Benz“ įvažiavo į garažą ir su J. L. į transporto priemonėje įrengtą slaptavietę pradėjo krauti kontrabandines cigaretes. Kriminalistai iš slaptavietės ištraukė 999 cigarečių pakelius su Baltarusijos banderolėmis.Garaže buvo rasta dar 2,5 tūkstančio pakelių tokių pat cigarečių.

REKLAMA

Abiem sulaikytiesiems dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis buvo pradėtos administracinio teisės pažeidimo bylos. Kai neteisėtai laikomų, gabenamų, naudotų ar realizuotų prekių vertė viršija penkiasdešimt minimalių gyvenimo lygių (kaip šįkart ir buvo nustatyta), Administracinių teisės pažeidimų kodeksas numato baudą nuo dešimties tūkstančių iki dvidešimties tūkstančių litų su šių prekių konfiskavimu ir gabenimo priemonės, kuria šios prekės buvo neteisėtai gabenamos, konfiskavimu arba be jos konfiskavimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pinigų baudai neturi

Parankinis šįkart nuo atsakomybės už kontrabandinių cigarečių laikymą J. L. nebeišgelbėjo, nes jis tuo metu buvo nuvažiavęs iki kito tame pačiame garažų masyve esančio garažo. Tačiau išgelbėjo nuo kitos atsakomybės – garaže, kuriuo naudojasi ta pati J. L. su savo sugyventiniu, V. D. buvo sulaikytas šalia kontrabandinio alkoholio krovinio. Mūsų šalies įstatymai leidžia laikyti tik 20 litrų spiritinių gėrimų su svetimos šalies banderolėmis. Čia gi rasta 164 skirtingos talpos buteliai su įvairiais alkoholiniais gėrimais, pažymėtais Lenkijos Respublikos banderolėmis. Taigi V. D. teko administracinė atsakomybė už kontrabandinio alkoholio laikymą.

J. L. gyvenimo draugas J. A. policijos pareigūnams irgi yra kliuvęs ne kartą – ir su kontrabandinėmis cigaretėmis, ir su neteisėtai iš Lenkijos Respublikos į Lietuvą įvežtais pneumatiniais ginklais, ir su kontrabandiniais degalais. Paskutinį kartą jis akistatą su pareigūnais turėjo šių metų liepos mėnesį, kai tame pačiame garažų masyvo garaže buvo sulaikytas pilstantis iš Rusijos atvežtą dyzeliną, kurio įsigijimo dokumentų neturėjo. Iš viso buvo paimta per pusę tonos šių degalų. Tąkart garaže pareigūnai rado dar ir 1090 pakelių kontrabandinių rūkalų. Tačiau atsakomybė už jas teko kartu garaže buvusiam parankiniui N. D., kuris dievagojosi, kad cigaretės esančios jo. Teismas jam skyrė 10 tūkstančių litų baudą, tačiau ji N. D. nebaisi. Asocialiai gyvenantis vyras neturi nei turto, nei pajamų, tad ir bauda iki šiol nesumokėta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų