REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visada smagu galvoti, kad šalis, kurioje gyvename, kažką daro geriausiai. Turėdami tai omeny pasidomėkite įvairiomis šalimis ir įsitikinsite, kad kai kurios iš jų pirmauja labai įdomiose ir net keistose kategorijose. Toptenz.net jums siūlo paskaityti apie 10 tokių valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

5. Šveicarija: kyšių nedavimas

Atrodo, kad kyšininkavimas yra paplitęs visur išskyrus Šveicariją. Remiantis „Kyšininkų indeksu“, tikimybė, kad šveicaras pasiūlys kyšį yra pati mažiausia (vertinant visų pasaulio šalių piliečius). O didžiausia tikimybė gauti kyšį yra Rusijoje ir Kinijoje.

REKLAMA

4. Armėnija: piratavimas

Armėnija yra laikoma piratinės produkcijos rojumi, kadangi manoma, jog net 92 procentai visų šalyje naudojamų kompiuterių programų yra piratinės.

3. Rusija: milijardieriai ir deimantai, kurių niekas negali pasiekti

Daug žmonių mano, kad Rusijoje dauguma žmonių dėvi kailines kepures ir geria labai daug degtinės tam, kad nesušaltų. Bet retas pagalvoja, kad tai ir labai milijardierių pamėgta šalis. Vien tik Maskvoje gyvena net 64 milijardieriai.

REKLAMA
REKLAMA

Dar vienas svarbus faktas – Rusijoje gausu deimantų, susiformavusių tuomet, kai į Žemę trenkėsi meteoritas. Manoma, kad Popigai krateryje gali būti trilijonai karatų, kurie, deja, niekada nebus iškasti. Kodėl? Aplinka čia tokia atšiauri, kad organizuoti kasybos darbus būtų neekonomiška.

2. Italija: kartingai

Nors pasižiūrėjus į italų vairavimo įpročius baisu net pagalvoti, ką jie gali padaryti mašinų sporte, vis tik jie priverčia nustebti – kartingai gali būti vadinami italų pasidždžiavimu. Pažiūrėję į pasaulio kartingų čempionatų laimėjimų lentelę pamatysite, kas turi daugiausiai titulų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Izaelis: socialinė medija

Šiuo metu internete dominuote dominuoja socialinė medija. Netgi šiame puslapyje, kurį dabar skaitote, galite pamatyti nuorodas į socialinė tinklą “Facebook”… Tačiau kad ir kaip būtų keista, daugiausiai socialine medija naudojasi ne JAV, o Izraelis. Nors sunku nustatyti tikslius skaičius, teigiama, kad Izraelio piliečiai naudoja socialines medijas dvigubai daugiau nei JAV piliečiai. Tai tapo tokia problema, kad Izraelio valdžia kariuomenei turėjo uždrausti prieigas prie tam tikrų puslapių ir tinklų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų