REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visada smagu galvoti, kad šalis, kurioje gyvename, ką nors daro geriausiai. Turėdami tai omenyje pasidomėkite įvairiomis šalimis ir įsitikinsite, kad kai kurios iš jų pirmauja labai įdomiose ir net keistose kategorijose. Toptenz.net jums siūlo paskaityti apie 10 tokių valstybių.

REKLAMA
REKLAMA

10. Afganistanas: narkotikai

Kiekvienas, kuris matė „Rembo“ filmus, žino, kad Afganistanas yra labai nyki žemė. Tačiau ši valstybė yra viena iš pasaulio narkotikų sostinių. Marihuana, hašišas, opiumas ir heroinas siunčiami tonomis iš valstybės, kurios net 30 procentų pasaulio žmonių negalėtų parodyti žemėlapyje.

REKLAMA

9. Singapūras: mažiausias kūdikių mirtingumas

Singapūras pasižymi puikia sveikatos apsaugos sistema. Geriausias tokio įvertinimo patvirtinimas – šalyje yra mažiausias kūdikių mirtingumas pasaulyje.

8. Australija: uranas

Yra populiarus pasakymas, kad Australijoje pilna dalykų, kurie gali tave pražudyti. Vorai, skorpionai, gyvatės... čia galite tikėtis visko. Taigi, verta žinoti ir faktą, kad net Australijos drivožemyje yra gausu nuodingojo urano. Jo kiekis šalyje toks didelis, kad Australijos eksportuojamas uranas patenkina net 31 procentą viso pasaulio urano poreikio.

REKLAMA
REKLAMA

7. Venesuela: gražios moterys

Pasaulyje vyksta keturi didieji grožio konkursai „Mis Žemė“, „Mis Pasaulis“, „Mis Visata“ ir tarptautinis konkursas „Miss International“. Taigi, pažiūrėjus į per daugelį metų karūnuotas gražuoles, galima nesunkiai įvardyti šalį, kurioje gyvena gražiausios merginos.

Ta šalis yra Venesuela. Kalbant apie šiuos 4 didžiuosius grožio konkursus, Venesuela užima pirmą vietą su 19 karūnų: ji aplenkia antroje vietoje esančias JAV (14 karūnų) ir trečioje vietoje esančią Indiją (8 karūnos).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

6. Jungtiniai Arabų Emyratai: ilgaamžiškumas

Žemiausiu mirtingumu gali pasigirti šalis, iš kurios tikriausiai mažai to tikėtumės – Jungtiniai Arabų Emyratai. Nors yra daug valstybių, kuriose mirtingumas yra mažesnis nei JAV (Kataras, Nepalas, Pakistanas, Iranas, etc.), tačiau Jungtiniai Arabų Emyratai yra vienintelė šalis, kur 1000 gyventojų tenka mažiau nei viena mirtis.

Laukite tęsinio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų