REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugelis mėgsta Kalėdas, tačiau kai kurie jas nori atšvęsti tiesiog išskirtinai. Štai vienas iš atvejų: australų šeima savo namus padabino net puse milijono lempučių ir pasiekė naują Guinesso rekordą, rašo odditycentral.com.

REKLAMA
REKLAMA

Tai ne pirmas kartas, kuomet trijų vaikų tėvas Davidas Richardsas ir jo šeima ėmėsi tokios atrakcijos. 2011 metais jie pasiekė rekordą padabinę namus 331,038 lemputėmis – bet praėjusiais metais juos pralenkė šeima Niujorke, kuri namą dekoravo 346,283 lemputėmis. Richardsų šeima labai norėjo susigrąžinti rekordininkų titulą, tad šįkart puošybai sunaudojo 502,165 lemputes – tai beveik 50 kilometrų laidų. Tačiau papuošimai ir kalėdinė nuotaikų jų namuose tuo neapsiriboja – dar yra šviečiantis elnias ir visur aplink garsiai skamba kalėdinė muzika. Kai kurie šeimos kaimynai yra labai nuliūdę dėl tokio šeimos rekordų vaikymosi ir nesišneka su jais nuo 2011 metų, o kiti tuo tapu važiuoja daug mylių, kad pamatytų Richardsų namus.

REKLAMA

Žinoma, toks lempučių kiekis reiškia didžiulę elektros sąskaitą – apytiksliai 2,2 tūkst. dolerių. Vietinė elektros tiekimo kompanija buvo labai dosni ir šią sąskaitą šeimai padengia.

Richardsų šeima namo puošyba išnaudoja ir kilniems tikslams - jie labdaros fondą, renkantį pinigus vaikų organizacijoms, kovojančioms su staigios kūdikių mirties sindromu. 2011 metais jų papuoštus namus aplankė apie 70 tūkst. svečių, kurie suaukojo apie 70 tūkst. dolerių. „Tai leidžia padėti daugeliui šeimų, kurie staiga susiduria su didžiuliu skausmu. Tai atperka viską“,- sako D. Richardsas.

Lempučių sujungimas ir visas namo puošimas truko visą mėnesį. Gerai, kad Richardsams neteko skaičiuoti lempučių po vieną – su šia užduotimi padėjo susidoroti sąskaitos ir prekių sąrašai. Šeima ir toliau planuoja būti rekordininkais, tad jiems gali prireikti įsigyti generatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų