REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonija seniai garsėja kaip egzotiškų kompiuterinių aksesuarų ir adapterių tėvynė. Ir tai dar kartą patvirtina tinklalapis „AKIBA PC Hotline“, kuris vietinėje el. parduotuvėje rado adapterį, leidžiantį įdiegti iš karto dešimt „microSD“ formato atminties kortelių.

REKLAMA
REKLAMA

Adapteris labai primena 2,5 colių formato SSD kaupiklį be korpuso, kuris prie kompiuterio jungiamas per SATA lizdą. Įrenginys, kuriame įdiegtos kelios atminties kortelės, gali būti naudojamas ir kaip įkrovos diskas, leidžiantis operacinei sistemai pasikrauti sparčiau, nei tai leidžia, pavyzdžiui, įprasti kietieji diskai.

REKLAMA

Adapteris leidžia įdiegti ne didesnes nei 32 GB talpos korteles. Gamintojas rekomenduoja naudoti sparčiausius „microSD“ variantus, kokie tik prieinami šiuo metu rinkoje. Taip pat reikėtų naudoti vienodos talpos korteles, priešingu atveju bendra talpa gali būti rodoma neteisingai.

Šaltinio teigimu, pilnai sukomplektuoto adapterio sparta gali prilygti biudžetiniam SSD kaupikliui: teste „CrystalDiskMark“ nuoseklaus duomenų skaitymo sparta siekia 266 MB/s, tuo tarpu įrašymo – 44 MB/s. Tiesa, testų autoriai nepatikslina, kokios atminties kortelės buvo naudotos.

Japonijoje adapteris siūlomas už 58,5 JAV dol. (150 Lt). Sunku pasakyti, ar bus daug norinčių buityje naudoti tokį įrenginį už tokią kainą, juo labiau, kad reikėtų pasirūpinti sparčiomis „microSD“ kortelėmis, o kaina būtų netgi didesnė, nei biudžetinių SSD.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų