REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šie žmones šiurpinantys pasakojimai išplito itin greitai ir pasėjo tarp žmonių baimę. Tačiau tiesa pasirodė esanti toli gražu ne tokia, kokią ją buvo bandoma pavaizduoti, rašoma listverse.com.

REKLAMA
REKLAMA

10. Krokodilas ir kūno puvėsiai

Tikriausiai teko girdėti apie pigesnį heroino pakaitalą – krokodilą – kuris kaip virusas pradėjo plisti Rusijoje. Prie šio narkotiko itin greitai priprantama, o jo vartojimas sukelia odos puvimą ir greitą mirtį. Tačiau krokodilas, pasirodo, tėra tik gatvėse paplitęs pavadinimas narkotiko, kurį įjunkę į kvaišalus gaminasi iš kodeino ir buitinio chemikalo dezomorfino. Heroinas yra nelegalus, o jau minėtosios krokodilo žaliavos galima nusipirkti iš po kiekvieno prekystalio. Tai ir skatina jo populiarumą. O kaip gi dėl pūstančios odos? Tai gali būti nešvarių adatų naudojimo pasekmė.

REKLAMA

Zombiai (nuotr. listverse.com) 

9. Narkotikų testai

Atliekant įvairius bandymus paaiškėjo, kad neretai narkotikų testai gali būti neteisingi. Mokslininkai išsiaiškino, kad maždaug 10 % testų parodo klaidingus teigiamus ar neigiamus rezultatus. Net suvalgę nedidelį kiekį aguonų galite sulaukti teigiamo testo, nors gydytojai negali suprasti, kaip tai įmanoma. Klaidingas teigiamas testas gali būti gaunamas vartojant vaistus nuo peršalimo ar alergijos, antidepresantus, kai kuriuos antibiotikus, vaistus nuo ŽIV. Tačiau kartais net ir vartojant narkotikus testas gali būti neigiamas. Taip nutinka vartojant oksikodoną.

REKLAMA
REKLAMA

 

 

8. Kreko pavojai

Ilgai buvo manoma, kad krekas yra daug žalingesnis už kokainą. Ir baudžiama buvo už kreko laikymą žymiai griežčiau. Tačiau vėliau išsiaiškinta, kad tarp kreko ir kokaino didelių skirtumų nėra, išskyrus tą, kad krekas yra skirtas rūkymui, o soda, vanduo ir karštis tik padeda pašalinti iš kokaino hidrochloridą, kad kreką būtų lengviau rūkyti. Vis tik dar ir dabar už kreko laikymą baudžiama taip, lyg jis būtų 20 kartų pavojingesnis nei kokainas.

7. Įdarytas negyvas kūdikis

Istorijose pasakojama, kad lėktuvu skridusi pora kartu su savimi vežėsi kūdikį. Per visą kelionės laiką vaikas neišleido nei garso, jis nebuvo maitinamas ar keičiami vystyklai. Įgulos nariams kilo įtarimas, tad lėktuvui nusileidus šeima buvo patikrinta. Paaiškėjo, kad kūdikis buvo nebegyvas, jo organai pašalinti, o į kūnelio vidų prikimšta narkotinių medžiagų. Ši istorija yra itin jautri ir sukrečianti, tačiau tikėtina, kad ji tiesiog išgalvota. Mat niekada nebuvo atskleisti tikri įvykio faktai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

 

6. Apelsinų sulčių vyrukas

Viena istorija pasakoja apie vyruką, nusprendusį nusipirkti didelį kiekį LSD narkotiko. Neaišku, dėl kurios priežasties jo kūnas staiga sudrėko, tačiau į rašomąjį popierių suvynioti narkotikai susigėrė į vyriškio kūną. Po kurio laiko jis pradėjo galvoti, kad pavirto stikline apelsinų sulčių. Jį apėmė paniška baimė, kad kas nors gali jį išgerti arba išpilti. Vyrukas tiesiog išprotėjo. Žinoma, kol nepraeina narkotiko poveikis, galvoje sukasi įvairios beprotiškos mintys, tačiau nėra įrodyta, kad vienu metu suvartojus didelę dozę LSD galima visam gyvenimui tapti bepročiu.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų