REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžioji dauguma lietuvių žiūrėdami televizorių mėgsta valgyti (62 proc.) ir naršyti internete (48 proc.). Tokius duomenis atskleidė „LG Electronics“ (LG) ir „Mindshare“ tyrimas Baltijos šalyse.

REKLAMA
REKLAMA

Trečia populiariausia veikla žiūrint televizorių yra namų tvarkymas, taip darantys teigia 40 proc. lietuvių. Mažiausiai dalis jų, 13 proc., nurodė tuo pačiu metu žiūrintys televizorių ir besiruošiantys pamokoms ar paskaitoms, sakoma LG pranešime.

REKLAMA

Pasak bendrovės atstovų, visose trijose Baltijos šalyse atliktas tyrimas apie televizoriaus žiūrėjimo įpročius atskleidė, kad televizoriaus žiūrėjimo įpročiai skiriasi pagal amžiaus grupes. Vyresni nei 60 m. amžiaus žmonės linkę tiesiog žiūrėti televizorių ir neužsiimti papildoma veikla. Jauni, 15–29 m. amžiaus respondentai sakėse tuo pačiu metu darantys net keletą veiklų – valgantys (82 proc.), naršantys internete (74 proc.), tvarkantys namus (61 proc.).

REKLAMA
REKLAMA

Vyrų ir moterų įpročiai panašūs, tiek vieni, tiek kiti žiūrėdami televizorių labiausia mėgsta valgyti, atitinkamai 61 ir 63 proc. respondentų. 47 proc. moterų teigia tuo pačiu metu tvarkančios namus, o vyrai – naršantys internete kompiuteryje ar telefone (52 proc.). Tokios pačios tendencijos ir Latvijoje, o štai Estijoje dvi populiariausios veiklos žiūrint televizorių yra gaminti valgį ir tvarkyti namus.

Įdomu, kad tarp visų Baltijos šalių lietuviai daugiausia linkę užsiimti seksu priešais televizoriaus ekraną – taip nurodė 17 proc. apklaustųjų. Latvijoje ir Estijoje tokių atsakymų skaičius siekė atitinkamai 10 ir 8 proc. Dar 19 proc. lietuvių mėgsta tiesiog miegoti prieš televizoriaus ekraną.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų