REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė dekretą, kuriuo Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pilietei Izabellai Tobias išimties tvarka suteikė Lietuvos Respublikos pilietybę.

Šia žinia labiausiai džiaugėsi ką tik lietuve tapusi šokėja.

„Valio!!! Mums pavyko!” – socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė I. Tobias ir D. Stagniūnas.

2009 metais D.Grybauskaitė taip pat nusprendė nesuteikti Lietuvos pilietybės išimties tvarka tuometinei D.Stagniūno partnerei Katherine Leigh Copely. Pilietybė nesuteikta atsižvelgus į Pilietybės komisijos rekomendacijas, kad pilietybės suteikimas prieštarautų Konstitucijai ir įstatymams.

Prezidentė D.Grybauskaitė Lietuvos Respublikos pilietybę išimties tvarka suteikia pirmą kartą.

Nuo 2003 metų Lietuvos Respublikos pilietybė išimties tvarka buvo suteikta dviem žmonėms – menininkui Jonui Mekui ir kunigui Stasiui Žiliui.

REKLAMA
REKLAMA

Seime registruotas siūlymas lengviau suteikti pilietybę išimties tvarka. Pagal siūlymą, pilietybė išimties tvarka galėtų būti suteikiama už Lietuvos vardo garsinimą. Ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei būtų laikoma užsienio valstybės piliečio ar asmens be pilietybės politinė, visuomeninė, mokslinė, meninė, sportinė ar kita veikla, kuria garsinamas Lietuvos vardas ir taip didinamas Lietuvos autoritetas tarptautinėje bendruomenėje. Kitais ypatingais nuopelnais, kaip ir šiuo metu, Lietuvos valstybei būtų laikoma Lietuvos valstybingumo stiprinimas arba reikšmingas indėlis į Lietuvos visuomenės ekonominį ir kultūrinį gyvenimą.

Šiuo metu pilietybę išimties tvarka gali suteikti prezidentas asmenims, turintiems ypatingų nuopelnų Lietuvos valstybei, ir kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų