REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija gali smarkiai sumažinti žuvies ir jos produktų importą iš Lietuvos ir kitų šalių.

Rusijos veterinarijos ir fitosanitarijos tarnybos "Rosselkhoznadzor" vadovas Sergejus Dankvertas naujienų agentūrai "Interfax" sakė, jog veterinarijos tarnybos inspektoriai turi klausimų Ispanijos, Lietuvos, Latvijos, Estijos, Kinijos, Vietnamo ir kitų šalių tiekėjams. Konkretūs tiekėjai neįvardijami.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, žuvies importas gali būti sumažintas iš tiekėjų, kurie pažeidžia Baltarusijos-Kazachstano ir Rusijos muitų Sąjungos veterinarijos ir sanitarijos standartus.

REKLAMA

"Mes norime, kad šios pramonės įmonės suprastų, kad mes nematome perspektyvų didinti žuvų ir žuvies produktų tiekimą iš daugelio šalių. Tiekimo apimtys gali būti tik sumažintos", - sakė S.Dankvertas.

"Tai grindžiama šiemet Rusijos veterinarijos specialistų atliktų patikrinimų rezultatais. Gauti duomenys yra neigiami", - pridūrė jis.

Anot jo, galutinis sprendimas bus priimtas remiantis patikrinimo rezultatais, tačiau "preliminarūs duomenys nerodo teigiamų perspektyvų".

Kartu S.Dankvertas teigė, jog Islandija ir Farerų salos gali padidinti žuvies eksportą į Rusiją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų