REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

V. Noreikai jau metus skolingas prodiuseris E. Šaltis: leiskite dirbti ir grąžinti pinigus

Skola M. Vitulskiui ir E. Seiliui viršija 25 tūkst. litų?

Virgilijaus Noreikos atsisveikinimo su didžiąja scena koncertinis turas baigėsi dar praėjusiais metais, tačiau po jo ėjęs nesusipratimų bei skolų šleifas velkasi iš paskos iki pat šių dienų. Šviesos tunelio gale dar nematyti. „Įklimpęs iki ausų“, – taip savo padėtį apibūdiną nuostolingą turą organizavęs verslininkas Eugenijus Šaltis.

Virgilijaus Noreikos atsisveikinimo su didžiąja scena koncertinis turas baigėsi dar praėjusiais metais, tačiau po jo ėjęs nesusipratimų bei skolų šleifas velkasi iš paskos iki pat šių dienų. Šviesos tunelio gale dar nematyti. „Įklimpęs iki ausų“, – taip savo padėtį apibūdiną nuostolingą turą organizavęs verslininkas Eugenijus Šaltis.

REKLAMA

Tiek V. Noreikai, tiek kitiems atlikėjams pinigų skolingas E. Šaltis pripažįsta padaręs daug klaidų, tačiau prašo baigti jo atžvilgiu pradėtą „juodinimo“ akciją. Mat praradęs reputaciją, jis negalės surengti net paprastų komercinių renginių, kurie, anot jo, garantuotai būtų finansiškai sėkmingi ir leistų atsiskaityti su pinigų iki šiol neatgavusiais asmenimis.

Pasiūlė nerealius honorarus

„Norėjau pagerbti maestro V. Noreiką ir apimtas euforijos pasiūliau kitiems atlikėjams gerokai per didelius honorarus. Iš viso buvo suplanuoti šeši koncertai. Be V. Noreikos, dar buvo trys žinomi atlikėjai, kuriems už vieną koncertą turėjo būti sumokėta po 2 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šis koncertinis turas patyrė fiasko. Iš pradžių Alytuje ir Vilniuje, kur buvo parduota vos kiek daugiau kaip 1000 bilietų. Po šių dviejų miestų visas projektas patyrė didelį minusą. Tačiau po to nuvykome į Kauną, kur susirinko per 4 tūkst. žmonių. Pajamos iš laikinosios sostinės balansą priartino prie nulio“, – pasakojo E. Šaltis.

REKLAMA

Tačiau vėliau sekė Klaipėda, Panevėžys ir Šiauliai. Šiuose miestuose į koncertus susirinko itin mažai žmonių. Taip graži mintis pagerbti V. Noreiką virto tikru finansiniu košmaru. Mat surengti koncertą viename mieste su daugiau kaip 100 dalyvių, anot E. Šalčio, kainavo apie 100 tūkst. litų ir daugiau. O pelno iš bilietų pardavimo gauti nepavyko...

„Viduryje turo supratau, kad ši idėja gali ir greičiausia patirs finansinį krachą. Tačiau nenorėjau visko nutraukti, nes taip būtų parodyta nepagarba tuomet 77 metų maestro V. Noreikai. Surizikavau ir nudegiau“, – pasakojo E. Šaltis.

REKLAMA
REKLAMA

Bandymas ištaisyti klaidą ir dar šių metų spalio pradžioje surengti V. Noreikos koncertą Kaune vėl patyrė visišką nesėkmę. Iki rugsėjo vidurio buvo parduota vos kiek daugiau kaip 100 bilietų. Todėl šį koncertą teko atšaukti.

Anot E. Šalčio, vienintelė viltis atsiskaityti su Virgilijaus Noreikos atsisveikinimo su didžiąja scena turo „Ačiū už meilę“ dalyviais – leisti jam surengti keletą komercinių renginių: „Sunku tą padaryti, kai esi nuolat viešai linksniuojamas kaip aferistas. Bet kokiu atveju, noriu sumokėti tiems, kuriems priklauso atlygis. Tiesa, padariau klaidą siūlydamas neproporcingus honorarus.

Todėl bandysiu dar kartą kalbėti su atlikėjais ir prašysiu susimažinti atlygį iki „protingos“ sumos. Pavyzdžiui, V. Noreikai vietoj 2 tūkst. eurų (beveik 7 tūkst. litų), siūlysiu 3 tūkst. litų atlygį. Tačiau nežinau, ar jis sutiks su tokiomis sąlygomis.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Gali tekti kreiptis į teismą

E. Šaltis yra skolingas ne tik V. Noreikai, bet ir tokiems žinomiems atlikėjams kaip Edmundas Seilius bei Merūnas Vitulskis.

Austrijoje šiuo metu viešintis M. Vitulskis balsas.lt pasakojo, kad E. Šaltis jam yra skolingas per 15 tūkst. litų: „Tikslios sumos pasakyti negaliu, tačiau su manimi jis yra atsiskaitęs tik 40 proc. Bet dėl savęs per daug nesijaudinu, „nenubiednėsiu“. Man apmaudu, kad lygiai taip pat apgautas buvo maestro V. Noreika. Taip pasielgti su tokiu iškiliu žmogumi yra nesąžininga.“

Anot Merūno, dėl situacijos kantriai buvo laukiama beveik visus metus, tačiau greičiausia teks kreiptis į teismą ir taip bandyti atgauti uždirbtus pinigus: „Nenoriu kalbėti už kitus, turime pasitarti. Bet teismas greičiausia gali būti logiškiausiu sprendimu.“

REKLAMA

Operos dainininkas Edmundas Seilius prisiminė, kad pamatęs E. Šalčio atsiųstą sutartį ir siūlomą honorarą itin nustebo: „Perspėjau, kad siūloma suma yra nereali, ir pasiūliau viską pergalvoti. Lietuvos mastais buvo mokami mažesni honorarai. Galėjome pasirašyti tas sutartis ir nesukti galvos, tačiau pasielgėme žmogiškai ir susimažinome honorarus.“

Atlikėjas nenorėjo įvardyti tikslios sumos, kurią jam yra skolinga koncertinį turą organizavusi viešoji įstaiga (jos vadovas E. Šaltis). Tačiau prasitarė, kad skola viršija 10 tūkst. litų. Pasiteiravus, kaip vertina E. Šalčio siekį V. Noreikai pasiūlyti susimažinti honorarą iki 3 tūkst. litų už vieną koncertą, E. Seilius buvo kategoriškas:

„Tokia suma yra neproporcinga susirinkusių klausytojų skaičiui. Apmaudžiausia, kad per visą šį nesusipratimą nukentėjo pats V. Noreika, kurio garbei šis koncertinis turas ir buvo suorganizuotas. Maža to, V. Noreika juk „padovanojo“ vieną koncertą (atsisakė honoraro) organizatoriams“, – teigė E. Seilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų