REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Verslininkas: iš grynųjų ribojimo naudos bus mažai

Vyriausybės sprendimas riboti juridinių ir fizinių asmenų tarpusavio atsiskaitymus grynaisiais pinigais iki 10 tūkst. litų kai kuriuos verslininkus verčia burnoti.

Vyriausybės sprendimas riboti juridinių ir fizinių asmenų tarpusavio atsiskaitymus grynaisiais pinigais iki 10 tūkst. litų kai kuriuos verslininkus verčia burnoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministerija skaičiuoja, kad atsiskaitymų grynaisiais ribojimas nepatogumų neturėtų sukelti, nes apie 95 proc. gyventojų atliekamų operacijų neviršija 10 tūkst. litų ribos, o verslo įmonės naudojasi bankų ir kitų mokėjimų įstaigų paslaugomis. Didžiausios Lietuvoje naudotų automobilių prekyvietės Kaune ir Marjampolėje valdančios bendrovės „Varanas“ vadovas Valentinas Naujanis teigia, kad apribojimai smarkiai palies prekybos naudotais automobiliais verslą.

REKLAMA

„Nepatogumų bus nemažai. Turgaus principas buvo toks padarytas, kad greitai nusiperkame ir greitai išvažiuojame su tuo automobiliu. Dabar turime eiti į banką arba užsiimti elektronine bankininkyste, daryti pavedimą. Įmonė, kuri parduoda tą mašiną, turi gauti patvirtinimą, kad tie pinigia tikrai „įkrito“ ir visas šitas kaip ir užsitęsia“, - Žinių radijo laidoje „Finansai: faktai ir nuomonės“ sakė V. Naujanis.

„Atvažiavęs žmogus pirkti automobilį, jis turi tam tikrame banke sąskaitą, jam patogiau iš savo banko, vėlgi mes važiuojame į miestą, ieškome savo tų skyrelių“, - nepatogumus vardijo versininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, šis Vyriausyvės sprendimas taip pat nepadės kovoti su „šešėliu“:

„Kalbant apie tą šešėlio nugalėjimą, tai daug tų automobilių ir taip grįžta įmonės vardu... Įmonėje, kiek yra sąskaitoje už tą automobilį, tai ar ta pati įmonė įneš į sąskaitą ar tas žmogus. Man atrodo, kad „tolko“ iš to neperdaugiausiai, bet nepatogumų tai bus.“

Jis prognozuoja, kad dėl apsunkintų atsiskaitymų grynaisiais pinigais, gali dar labiau sumažėti Lietuvoje naudotus automobilius perkančių užsieniečių.

„Kirgizų pas mus yra labai daug, ir jie susiduria su tam tikrais sunkumais perkant automobilius, ir jiem čia (..) ne tai, kad truputį trūksta tų automobilių, bet dar yra nepatogumas atsiskaitant“, - sakė V. Naujanis.

Kad Civilinių ir administracinių teisės pažeidimų kodeksų pataisos, numatančios minėtus ribojimus grynaisiais pinigais, įsigaliotų, tam dar turi pritarti Seimas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų