REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„MAXIMA" atstatydino G.Jasinską

L. Linkevičius atsiprašė dėl neatsakingo pareiškimo (papildyta 18.55)

(papildyta 19.24 val.) „MAXIMA" išplatino pranešimą spaudai, kuriuo informavo apie įmonės akcininkų sprendimą atstatydinti vadovą Latvijoje G. Jasinską.

(papildyta 19.24 val.) „MAXIMA" išplatino pranešimą spaudai, kuriuo informavo apie įmonės akcininkų sprendimą atstatydinti vadovą Latvijoje G. Jasinską.

REKLAMA

„Akcininkų sprendimu iš pareigų atleidžiamas „MAXIMA Latvija“ valdybos pirmininkas Gintaras Jasinskas dėl nederamai pareikštos nuomonės šiuo skaudžiu ir sudėtingu Latvijos tautai metu“, - sako MAXIMA GROUP, UAB direktorius Mindaugas Bagdonavičius.

"Maxima Latvija" vadovas G.Jasinskas ketvirtadienį pareiškė, kad jis neatsistatydins iš pareigų, nes nesijaučia kaltas. Pasak jo, trauktis turėtų tie, kurie jaučiasi kalti.

Po tragedijos, kuri nusinešė daugiau kaip 50 žmonių gyvybių, atsistatydino Latvijos vyriausybė.

"Atsistatydina tie, kurie jaučiasi kalti. Aš galiu žiūrėti žmonėms į akis", - sakė G.Jasinskas.

G.Jasinsko pasisakymas papiktino Latviją, kuri pasiaiškinti išsikvietė Lietuvos ambasadorių Ričardą Degutį.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkevičius BNS sakė, kad tokie pareiškimai nepriimtini, o prezidentas Andris Bėrzinis žadėjo iškelti šį klausimą per pokalbį sui Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

REKLAMA

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius ketvirtadienio vakarą pareiškė apgailestaujantis dėl neatsakingų buvusio "Maxima Latvija" vadovo pareiškimų.

"Apgailestauju dėl neatsakingų ir nejautrių „Maxima Latvija“ atstovo žodžių, įskaudinusių žuvusiųjų artimuosius ir visą latvių tautą. Pareiškimas neatspindi Lietuvos žmonių ir valdžios požiūrio į tragediją Rygoje. Lietuva ir jos visuomenė giliai gedi kartu su Latvijos žmonėmis", - pranešime spaudai teigė ministras.

(papildyta 19.00 val.) Latvijos prezidentas "Maximos Latvija" vadovo pareiškimą ketina aptarti su D.Grybauskaite.

REKLAMA
REKLAMA

Latvijos prezidentas Andris Bėrzinis bendrovės "Maxima Latvija" vadovo pareiškimą vertina kaip nepriimtiną ir ketina bendrovės elgesį aptarti su Lietuvos prezidente Dalia Grybauskaite.

"Maxima" vadovo pareiškimas žmogiškai yra nepriimtinas, apie tai kalbėsime su Lietuvos prezidente", - savo "Twitter" paskyroje teigia A.Bėrzinis.

Ketvirtadienio vakarą jis lankosi Vilniuje, kur vyksta Rytų partnerystės viršūnių susitikimas.

 Dėl "Maxima Latvija" vadovo Gintaro Jasinsko pareiškimo apie atsakomybę dėl prekybos centro griūties į Latvijos užsienio reikalų ministeriją (URM) Rygoje ketvirtadienį iškviestas pasiaiškinti Lietuvos ambasadorius Ričardas Degutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 Tai BNS patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministro atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė.

"Ambasadorius dar kartą pareiškė užuojautą ir apgailestavimą dėl tragiškos nelaimės", - BNS sakė R.Jakilaitienė. Ji taip pat pareiškė, kad URM atsiriboja nuo verslo subjektų komentarų.

"Maxima Group" komunikacijos vadovė Olga Malaškevičienė BNS sakė, kad savo komentarą grupė pateiks vėliau.

"Maxima Latvija" vadovas G.Jasinskas ketvirtadienį pareiškė, kad jis neatsistaydins iš pareigų, nes nesijaučia kaltas. Pasak jo, trauktis turėtų tie, kurie jaučiasi kalti. Po tragedijos, kuri nusinešė daugiau kaip 50 žmonių gyvybių, atsistatydino Latvijos vyriausybė.

REKLAMA

"Atsistatydina tie, kurie jaučiasi kalti. Aš galiu žiūrėti žmonėms į akis", - sakė jis.

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgars Rinkevičius BNS sakė, kad tokie pareiškimai nepriimtini. Pasak jo, tokie "Maxima Latvija" vadovo pareiškimai kuria neigiamą ne tik šios bendrovės, bet ir visų užsienio investicijų įvaizdį.

"Pagaliau jie nepadeda stiprinti Latvijos ir Lietuvos santykių",- sakė Latvijos užsienio reikalų ministras.

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro "Maxima" stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis trečiadienį pranešė, kad priima politinę atsakomybę ir atsistatydina.

REKLAMA

 

Lietuvos kapitalo mažmeninės prekybos bendrovės „Maxima“, kurios vieno prekybos centro griūtis Rygoje pareikalavo 54 žmonių gyvybių, valdybos narys Gintaras Jasinskas teigia neketinantis atsistatydinti iš posto.

Šios bendrovės ketvirtadienį Latvijos sostinėje surengtoje spaudos konferencijoje, atsakydamas į žurnalistų klausimą, ar neketina atsistatydinti, G.Jasinskas, „Maximos“ prekybos tinklo Latvijoje vadovas, atsakė: „Kodėl? Atsistatydina tie, kurie jaučiasi kalti. Aš galiu žiūrėti žmonėms į akis.“

Jis pridūrė esantis įsitikinęs, kad bendrovės darbuotojai nelaimės metu padarė viską, ką galėjo. G.Jasinskas pabrėžė, kad „Maximos“ administracija teikia pagalbą nukentėjusiesiems dėl tos tragedijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, prekybos tinklas jaučia moralinę atsakomybę dėl savo darbuotojų ir pirkėjų, kurie žuvo įgriuvus stogui prekybos centre, esančiame Rygos vakariniame Zolitūdės rajone.

Latvijos premjeras Valdis Dombrovskis trečiadienį pranešė, kad priima politinę atsakomybę už daugiausia aukų po šalies nepriklausomybės atkūrimo pareikalavusią tragediją ir atsistatydina.

„Atsižvelgiant į Zolitūdės tragediją ir visas su ja susijusias aplinkybes, būtina vyriausybė, kurią palaikytų parlamento dauguma ir kuri galėtų išspręsti šalyje susiklosčiusią situaciją. Skelbiu apie savo atsistatydinimą iš premjero posto, prisiimdamas politinę atsakomybę už šią tragediją“, – pareiškė premjeras.

REKLAMA

Rygos vakariniame rajone esančio prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo iš viso 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, o dar dešimtys žmonių buvo sužeisti.

„Vilniaus prekybos“ vadovė: „Maxima“ nekalta dėl žmonių žūties Rygoje

Holdingo „Vilniaus prekyba“, kuriai priklauso didžiausias Baltijos šalyse „Maximos“ prekybos tinklas, valdybos pirmininkė Jolanta Bivainytė pareiškė, jog „Maxima“ nekalta dėl žmonių žūties Rygoje. Ji tikina, kad prekybos tinklas padarė viską gerai, jis prisiėmė atsakomybę, kuri net pranoksta jo galimybes.

„Ar ši tragedija susijusi su „Maxima“? Nejau „Maxima“ kalta dėl žmonių žūties?“ – retoriškai klausė J. Bivainytė, duodama interviu BNS.

REKLAMA

Be kita ko, ji pareiškė, kad žmonės buvo evakuojami iš „Maximos“, tiesa, patikslino, kad jie buvo evakuojami, kai sugriuvo stogas.

„Kaip jūs galite teigti, kad nebuvo evakuacijos“ (...) Po nelaimės buvo evakuacija, visi apsaugininkai gelbėjo žmones. Niekam nelinkėčiau atsidurti tokioje situacijoje, kai reikia priimti tokius sprendimus. Niekam. Sugriuvo ne todėl, kad mes nieko nedarėme. Tuos sprendimus, kuriuos žmonės priėmė toje situacijoje, jie juos priėmė iš geriausių paskatų“, – sakė „Vilniaus prekybos“ vadovė.

Atsakydama į klausimą apie signalizaciją, ji tikino, kad žmonės žuvo ne dėl gaisro, apie kurį turėjo perspėti iš anksto suveikusi signalizacija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš nesu specialistė. Turbūt mūsų biure taip pat įrengta signalizacija. Įsivaizduokite: suveikė priešgaisrinė signalizacija. Ką jūs darote? Iš pradžių ieškote, kur kilo gaisras. Jei žmonės būtų žuvę nuo gaisro, nežinau, ką jūs dabar kalbėtumėte. Tačiau žmonės žuvo ne dėl to. Tai prie ko čia signalizacija? (....) Ar galima skelbti evakuaciją, jei gaisro nėra? Tiesiog sugedo signalizacija!“ – kalbėjo J.Bivainytė.

„Aš klausinėjau specialistų Latvijoje ir Lietuvoje, visi jie man sakė: jei suveikė aliarmo signalas, reikia pažiūrėti, kas jį sukėlė. Ar reikia bėgti, suveikus signalizacijai? O kas tuomet patikrins? Lauksime, kol viskas sudegs?“ – pridūrė ji.

REKLAMA

Paklausta, ar po šio įvykio reikėtų koreguoti procedūras ir instrukcijas, J.Bivainytė kalbėjo: „Aš nežinau, ką reikėjo daryti geriau. Aš nežinau, kokios instrukcijos paskatintų žmones tokioje situacijoje priimti tinkamesnius sprendimus. Aš nežinau. O jūs žinote? Pasakykite man, prašom, ką man dabar daryti? (...) Aš to klausiu kiekvieno: ką įmanoma padaryti geriau tokioje situacijoje? Niekas negali atsakyti į šį klausimą.“

Ji teigė remianti visus „Maxima Latvijos“ vadovų sprendimus: „Aš remiu visus jų sprendimus, nes tikiu, jog jie daro viską, kas yra būtina.“

„Mes viską darome iš geriausių paskatų. Manau, kad pasibaigus šokui, nukentėjusieji pripažins – „Maxima“ vienintelė padėjo (....). Mes prisiėmėme atsakomybę, kuri net pranoksta mūsų galimybes“, – kalbėjo „Vilniaus prekybos“ vadovė.

REKLAMA

Rygos prekybos centro „Maxima“ stogas įgriuvo lapkričio 21 dienos vakarą. Per tragišką incidentą žuvo 54 žmonės, tarp jų trys gelbėtojai, dar dešimtys žmonių buvo sužeisti. Politinę atsakomybę dėl nelaimės prisiėmė Valdžio Dombrovskio vyriausybė, kuri trečiadienį atsistatydino.

Kaip vertinate „Maxima Latvijos“ vadovo Gintaro Jasinsko ketinimą likti savo poste?
Prašome pasirinkti atsakymą!
Teigiamai
Neigiamai
Atrodo, kad moralės klausimai nėra stiprioji „MAXIMA" pusė
BALSUOTI
REZULTATAI
Kaip vertinate „Maxima Latvijos“ vadovo Gintaro Jasinsko ketinimą likti savo poste?
Teigiamai
18.6%
Neigiamai
24.8%
Atrodo, kad moralės klausimai nėra stiprioji „MAXIMA" pusė
54.3%
Balsavo: 129

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų