REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Toliau verdant kovai dėl vienintelės Lietuvos dailiojo čiuožimo poros Deivido Stagniūno ir Isabellos Tobias galimybės pasirodyti Sočio olimpiadoje visi svertai atitenka Pilietybės reikalų komisijai ir prezidentei Daliai Grybauskaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Seimas priimti Remigijaus Šimašiaus inicijuotų pilietybės įstatymo pataisų iki gruodžio 12 dieną numatyto Pilietybės reikalų komisijos posėdžio nespės, nors trečiadienį Seimo Teisės ir Teisėtvarkos komiteto posėdyje ir buvo paskelbta, kad minėtos pataisos Konstitucijai neprieštarauja.

REKLAMA

Visos viltys dabar siejamos su Prezidentės sprendimu. Trečiadienį internete pradėta platinti peticija, kuria kreipiamasi į D. Grybauskaitę ir prašoma išimties tvarka suteikti I. Tobias Lietuvos pilietybę.

Peticija: http://www.peticijos.lt/visos/71463

Peticijos tekstas:

„Šia peticija reiškiame paramą Lietuvai atstovaujančiai sportininkei Isabellai Tobias, kuri dar kartą siekia gauti Lietuvos pilietybę išimties tvarka.

22-erių metų JAV pilietybę šiuo metu turinčiai I. Tobias yra būtina Lietuvos pilietybė, kad su Deividu Stagniūnu galėtų atstovauti Lietuvai žiemos Olimpinėse žaidynėse Sočyje.

REKLAMA
REKLAMA

Patekti į Olimpines žaidynes yra kiekvieno profesionalaus sportininko svajonė. Tai aukščiausias įvertinimas atletui. Dalyvaudamas Olimpinėse žaidynėse sportininkas garsina ir šalį, kuriai jis atstovauja, o į viršų kylanti Lietuvos vėliava kelia didžiulį pasididžiavimą ir stiprų bendrumo jausmą. Lietuva yra nedidelė šalis, tačiau jau sugebėjusi išsikovoti tvirtas pozicijas tarptautinėje olimpinėje šeimoje – Lietuvos trispalvė ne kartą kilo Olimpinių žaidinių apdovanojimų ceremonijų metu. Neleiskime atsitikti taip, kad Lietuvos vardas čiuožimo pasaulyje nueitų į užmarštį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2014 metų žiemos Olimpinėse varžybose Sočyje Lietuvai siekianti atstovauti šokėjų ant ledo pora I. Tobias ir Deividas Stagniūnas šiuo metu užima 17 poziciją pasauliniame reitinge ir jau yra iškovojusi kelialapį į žaidynes, bet dalyvavimo galimybė apribota, nes I. Tobias yra ne Lietuvos, o JAV pilietė.

Pagal Pilietybės įstatymą, Lietuvos pilietybė išimties tvarka gali būti suteikiama užsienio valstybių piliečiams, kurie turi neginčijamų nuopelnų Lietuvos valstybei, yra integravęsi į Lietuvos visuomenę ir su Lietuva susiję nuolatiniais faktiniais ryšiais.

REKLAMA

I. Tobias negavus Lietuvos pilietybės į Sočio Olimpines žaidynes vyks Slovakijos čiuožėjų pora. Ši šalis, siekdama savo vardo garsinimo, pilietybę suteikė su slovaku poroje čiuožiančiai italei.

Daugelio Lietuvos žmonių širdyse I. Tobias jau yra Lietuvos pilietė. Pora yra priversta treniruotis užsienyje, tačiau I. Tobias ne tik domisi Lietuvos istorija, kultūra, mokosi lietuvių kalbos, bet ir dalyvauja lietuvių bendruomenės veikloje JAV, o tarptautinėse sporto varžybose pasiektais aukštais rezultatais garsina Lietuvą. Todėl palaikome I. Tobias ir pasisakome už pilietybės suteikimą išimties tvarka.

REKLAMA

Mes, žemiau pasirašę, Lietuvos žmonės, kreipiamės į Jus, Prezidente, prašydami Jūsų geranoriškumo ir atviro požiūrio į čiuožėjų ant ledo poros siekį Lietuvai atstovauti Olimpinėse žaidynėse.

Kviečiame Jus įvertinti I. Tobias milžinišką darbą, pasiekimus ir nuopelnus, raginame pastebėti jos pastangas, siekiant integruotis lietuvių bendruomenėje. Įvertinkite visus, kad ir mažiausius, teigiamus faktus.

Tikime, kad I. Tobias atvėrus teisines duris kartu su D. Stagniūnu keliauti į Olimpines žaidynes, jie nenuviltų Lietuvos, o viso pasaulio lietuviai vėl pajustų pasididžiavimo jausmą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų