REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sakoma, kad vieniems žmonėms sekasi labiau ir galima net neabejoti, kad vyriausiasis „Apple“ produkcijos dizaineris, Jony‘s Ive‘as priklauso pastarųjų kategorijai. Businessinsider.com teigimu, būtent šiam apkramtyto obuolio atstovui tenka laimė bendrovėje elgtis kaip tinkamam.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad J. Ive‘as nėra „tik“ žmogus, nusprendžiantis, kaip atrodys jūsų „iPhone“ telefonas. Jis sprendžia, kokios medžiagos bus naudojamos gaminant išmaniuosius telefonus ir kartu su gamintojais sprendžia, kaip jis bus surinktas. Negana to, „Apple“ dizaineris nemažai laiko praleidžia Azijoje, kur stebi, kaip populiarūs išmanieji būna surenkami.

REKLAMA

„Mūsų kompanijos dizaineriai įprastam darbui, tokiam kaip idėjų kūrimas ir projektų rengimas skiria ne daugiau 10 proc. savo laiko, – pasakojo buvęs „Apple“ vyriausiasis dizaineris Bobas Brunneris. – Visą kitą laiką reikia skirti komunikacijai su gamintojais, kur tenka išsiaiškinti, kaip mūsų idėjos yra įgyvendinamos.“

Nors kai kurios J. Ive‘o idėjos gali būti per brangios arba beveik neįgyvendinamos, panašu, kad niekas visoje „Apple“ korporacijoje negali šiam prieštarauti, rašo businessinsider.com.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš mirtį Steve‘as Jobsas yra sakęs, kad J. Ive‘as kompanijoje turi daugiau galios, nei bet kas kitas, išskyrus patį „Apple“ įkūrėją. „Nė vienas darbuotojas jam negali nurodinėti, kaip elgtis – tokia mano valia“, – tuomet sakė technologijų pasaulio ikona tapęs S. Jobsas.

Businessinsider.com rašo, kad aukšto rango „Apple“ darbuotojai mano, kad net S. Jobsui esant gyvam, J. Ive‘as galėjo daryti ką nori. „Aš nenoriu, kad mano žmonės jaudintųsi dėl kažkokių kainų. Nei jiems, nei man tai neturi rūpėti, nes tai nėra mano darbas“, – vienam korporacijos valdybos narių yra sakęs vyriausiasis dizaineris.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų