REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompanija „Apple“ Jungtinių Valstijų Patentų ir prekių ženklų biurui pateikė keletą naujų patentinių paraiškų, kuriose aprašomos naujos mobilių įrenginių valdymo galimybės. Jos gali būti įdiegtos naujos kartos „iPhone“ ir „iPad“ modeliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Viena iš patentinių paraiškų aprašo tolimesnę sistemos „Touch ID“ plėtrą. Vartotojas, pavyzdžiui, sukamuoju piršto judesiu ant mygtuko „Home“ galės atlikti navigaciją aplikacijose. Be to, daviklis išmoks atpažinti paspaudimo trukmę ir jėgą. Šie rodikliai galės būti interpretuojami kaip atitinkamos komandos.

REKLAMA

„Apple“ taip pat siūlo naudoti visą sensorinio ekrano paviršių vartotojams identifikuoti pagal jų pirštų atspaudus. Tokia metodika leis atpažinti atskirus vartotojus ir šių duomenų pagrindu atliktas atitinkamas komandas. Pavyzdžiui, tėvų ir vaikų pirštų atspaudų identifikavimas leis naudotis visomis programomis ar tik tam tikru funkcionalumu.

Kada praktikoje bus galima pamatyti šių technologijų veikimą, kol kas sunku pasakyti, tačiau optimistai jau tikisi, kad tai bus galima išbandyti 2014 metais pasirodysiančiuose „iPhone“ ir „iPad“ modeliuose.

Šiuo metu technologija „Touch ID“ naudojama išmaniajame telefone „iPhone 5S“. Anot įvairių šaltinių, „Apple“ ruošia jutiklio versiją, kuri bus naudojama kompaktiškame „iPad“ planšetės modelyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų