REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Šiemet smarkiai padaugėjo gyventojų prašymų suteikti leidimą laikyti ar nešioti dujinius ir mažos galios ginklus. Kadangi policijos komisariatai nespėja aptarnauti klientų, liberalas Remigijus Šimašius siūlo atsisakyti galiojančio reikalavimo tokių ginklų savininkams būtinai gauti leidimą laikyti ar nešioti ginklą iki 2014 metų sausio 1 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Siūloma priimti Ginklų ir šaudmenų kontrolės įstatymo pataisą, atsižvelgiant į kurią iki kitų metų pradžios gyventojams pakaktų tik pateikti prašymą ir dokumentus dėl leidimo išdavimo.

REKLAMA

„Tikslas – kad žmonės nesusidurtų su situacija, kai jie nelegaliai laiko oficialiai įsigytą ginklą. Tuo pačiu siekiame palengvinti darbą policininkams. Vien Vilniaus policijos komisariatas aptarnauja apie 80 klientų per dieną, šiemet leidimų laikyti ginklą išduota daugiau nei 2012 ir 2011 metais kartu sudėjus. Tam, kad gyventojams nebereikėtų stumdytis eilėse ir gaišti laiko, siūlome supaprastinti tvarką ir nebausti tų žmonių, kurie jau bus pateikę prašymą dėl leidimo ginklui“, – sako Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

R. Šimašius pabrėžia – įstatymo pataisų net nereikėtų, jei policijos vadovybė užtikrintų, kad nepersekios žmonių, užsiregistravusių, jog turi ginklą dar šiemet. Net jei atitinkamo leidimo klausimas bus nagrinėjamas ir po 2014 m. sausio1 dienos.

„Praktika rodo, kad tvarkingai pateikus prašymą ir ginklo dokumentus, leidimai išduodami visiems. Todėl paties leidimo išdavimo procedūra yra labiau formalumas, nei realiai su saugumu susijęs dalykas. Deja, kol kas Vidaus reikalų ministerija ir policijos vadovybė labiau rūpinasi formalumais“, – sako R. Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų