REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Ukraina vis dar nori sudaryti istorinį susitarimą su Europos Sąjunga (ES) dėl glaudesnių santykių, nors pasirengimas šio dokumento pasirašymui buvo sustabdytas, trečiadienį pareiškė vyriausybės vadovas Mykola Azarovas.

REKLAMA
REKLAMA

 

"Aš atsakingai pareiškiu, kad derybų procesas dėl asociacijos sutarties pasirašymo pratęstas, ir darbas, kuriuo siekiama priartinti šalį prie europinių standartų, nesustoja nė vienai dienai", - sakė M.Azarovas per ministrų kabineto posėdį.

REKLAMA

Jis pažymėjo, kad Ukraina tęsia derybų procesą ir nesitraukia iš Rytų partnerystės projekto, o dabartinę pauzę panaudos tam, kad toliau tobulintų įstatymų leidybą, gerintų demokratinius standartus ir didintų šales ekonomikos konkurencingumą.

M.Azarovui kalbant, prie vyriausybės pastato Kijeve mitingavo beveik tūkstantis protestuotojų, kurie reikalavo, kad Asociacijos susitarimas būtų pasirašytas Vilniuje.

Minioje buvo pagrindiniai opozicijos lyderiai, tarp jų partijos UDAR (Ukrainos demokratinis aljansas už reformas) vadovas, buvęs pasaulio profesionalų bokso sunkaus svorio čempionas Viltalijus Klyčko, kelių kitų nacionalistinių partijų, kurių elektorato bazė yra ukrainietiškai kalbantys vakariniai šalies regionai, lyderiai.

REKLAMA
REKLAMA

"Ši valdžia turi pasitraukti", - sakė V.Klyčko, kreipdamasis į minią, kuri garsiai skandavo: "Gėda!"

"Norime gyventi pagal Europos įstatymus", - sakė UDAR lyderis.

Proeuropietiškų demonstrantų mitingai, kuriuose reikalaujama pasirašyti Asociacijos sutartį Vilniuje, tęsiasi Ukrainoje jau ketvirtą dieną.

ES pareigūnai vylėsi, kad vadinamoji Asociacijos sutartis su Ukraina bus pasirašyta per dviejų dienų viršūnių susitikimą Vilniuje, kuris prasideda ketvirtadienį.

Tačiau Ukrainos vyriausybė netikėtai sustabdė derybas, pareiškusi, jog būgštauja, kad pasirašius susitarimą su ES nukentės jos prekybiniai ir ekonominiai santykiai su didžiąja kaimyne Rusija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitarimas su ES, laikomas pirmuoju žingsniu į narystę 28 šalis vienijančioje Bendrijoje, leistų Ukrainai pirmą kartą ištrūkti iš Rusijos orbitos. Tačiau Rusija nori, kad Ukraina prisijungtų prie Maskvos vadovaujamos Muitų sąjungos, kurią prezidentas Vladimiras Putinas laiko alternatyva ES ir kuriai jau priklauso Baltarusija su Kazachstanu.

M.Azarovas per ministrų kabineto posėdį pabrėžė, kad "mūsų visuomenė neskils, nes neketiname keisti savo eurointegracinio kurso".

 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų