REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiemet Danijos princo Frederiko atidarytoje ir rekordinio susidomėjimo sulaukusioje Finansinio raštingumo olimpiadoje Lietuvos moksleiviai siūlė verslo idėjas Danijos bendraamžiams. Iš viso pateiktos net 282 verslo idėjos.

REKLAMA
REKLAMA

Jau trečius metus „Danske bank” organizuojamos Finansinio raštingumo olimpiados metu moksleiviai turėjo sugalvoti prekę arba paslaugą, kuri būtų įdomi bei aktuali Danijoje gyvenantiems jų bendraamžiams.

REKLAMA

Įvertindami dviračių populiarumą Danijoje, Lietuvos moksleiviai siūlo danams įvairių dviratininkams skirtų paslaugų: nuo šildomų dviračių sėdynių ir dviratininkams pritaikytų sulčių barų - iki GPS sekimo programų bei apsaugų nuo vagysčių. Vyresnių klasių moksleiviai siūlo kurti išmaniųjų telefonų aplikacijas bei inovatyvius projektus, tarp kurių - šildomi batai, LED lempučių takas, padėsiantis neprižadinti tėvų grįžus vėlai namo, išmanioji kėdė, reaguojanti į netaisyklingą laikyseną, kanceliarinių prekių automatai ir netgi atrakcionų parkas. Vaikų planuose didelis dėmesys skiriamas ekologiškumui, rūšiavimui, sveikai mitybai, sportui ir progresyviam mokymuisi.

REKLAMA
REKLAMA

„Moksleivių pateiktų verslo idėjų gausa ir originalumas patvirtina, kad Lietuvoje auga kūrybinga ir išradinga jaunoji karta”, - įvertinęs moksleivių idėjas kalbėjo „Danske bank“ generalinis direktorius Gintautas Galvanauskas. Pasak G. Galvanausko, dalyvaudami olimpiadoje moksleiviai ne tik ugdo savo kūrybiškumą, bet ir gerina savo planavimo bei pristatymo įgūdžius.

1-12 klasių moksleiviai ne tik siūlė verslo idėjas, bet ir kūrė jų pristatymus bei skaičiavo biudžetus. Vien reklaminių video filmukų olimpiadai pristatyta net 177. Parengtos idėjos jau vertinamos komisijos: finansų ministro Rimanto Šadžiaus, Lietuvos banko vadovo Vito Vasiliausko, švietimo ir mokslo ministro Dainiaus Pavalkio, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektoriaus Nerijaus Pačėsos ir „Danske Bank“ ekspertų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Moksleiviai kurdami projektus pademonstravo ekonomikos ir netgi viešųjų finansų žinias. Tokios olimpiados - puiki platforma pasidalinti savo idėjomis. Be abejonės, tai skatina jaunų žmonių tobulėjimą bei domėjimąsi finansais,” sakė komandų darbus vertinantis finansų ministras Rimantas Šadžius.

Geriausiai komisijos įvertintų idėjų autoriai bus apdovanoti 1-4, 5-8, 9-12 klasių kategorijose gruodžio 6 d. Danijos ambasadoje vyksiančiame baigiamajame olimpiados renginyje.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų