REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eglė Merkytė, Edvardas Špokas, LRT televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Vizitą Kijeve tęsianti Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė susitinka su Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininku ir bandys pasimatyti su šalies prezidentu. Antradienį kartu su ją lydinčiais Seimo užsienio reikalų komiteto nariais ji dalyvavo Ukrainos opozicijos rengtame mitinge, tačiau vėliau L. Graužinienei nepavyko susitikti su opozicijos lyderiais privataus pokalbio.

Šiomis dienomis Kijevas gyvas visą naktį – iki beveik vidurnakčio protestavę Europos aikštėje, vėliau už glaudesnį bendradarbiavimą su Europos Sąjunga pasisakantys ukrainiečiai prisijungė prie studentų minios kitoje – Nepriklausomybės aikštėje.

Ukrainos opozicija skelbia, kad ketvirtadienį ir penktadienį, kai į Vilnių rinksis valstybių vadovai, šiose aikštėse bus šimtai tūkstančių protestuotojų – jų tikslas pasakyti dabartinei šalies valdžiai, kad dauguma Ukrainos žmonių nori asociacijos sutarties su Europos Sąjunga.

REKLAMA
REKLAMA

Likus vos kelioms dienomis iki susitikimo Vilniuje, į Kijevą atskubėjo Lietuvos Seimo delegacija, vadovaujama Seimo pirmininkės L. Graužinienės. Vakar ji kalbėjo protestuotojams ir sakė tikinti, kad Ukraina dar pakeis savo poziciją.

REKLAMA

„Europa tikrai laukia Ukrainos, mes tikimės gerų rezultatų Vilniuje, aukščiausio lygio susitikime. Tikimės dėl asociacijos sutarties. Mes šiandien tikrai matome, kiek Ukrainos žmonės deda vilčių, kaip jie tiki Europos Sąjunga ir Europa negali apvilti Ukrainos žmonių“, – teigė L. Graužinienė.

„Prašome Europos Sąjungos, to paties paprašiau ir jūsų Seimo pirmininkės, neuždaryti Ukrainai durų, mes per jas dar įeisime“, – sakė Ukrainos opozicijos lyderis Arseniy Jarseniukas.

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė trečiadienį susitinka su Aukščiausiosios Rados pirmininku, taip pat sieks pasimatyti ir su prezidentu, tačiau neaišku, ar toks susitikimas iš viso gali įvykti. Nors šis Seimo pirmininkės vizitas nebuvo derintas su Lietuvos institucijomis, atsakingomis už užsienio politiką – prezidentūra ir užsienio reikalų ministerija, Seimo pirmininkė sako, kad savo vizitų su niekuo derinti neprivalo, nes ji atstovauja žmonių išrinktą Parlamentą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų