REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje užfiksuota staigmena. H grupės rungtynėse namuose žaidęs Amsterdamo „Ajax“ klubas sugebėjo minimalia persvara 2-1 įveikti poros favorite laikytą, bet pastaruoju metu gerokai nukraujavusią Ispanijos čempionę „Barcelona“ ekipą.

Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje užfiksuota staigmena. H grupės rungtynėse namuose žaidęs Amsterdamo „Ajax“ klubas sugebėjo minimalia persvara 2-1 įveikti poros favorite laikytą, bet pastaruoju metu gerokai nukraujavusią Ispanijos čempionę „Barcelona“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmajame kėlinyje svečiams sunkiai sekėsi demonstruoti gerą ir kokybišką žaidimą, o šeimininkai tuo naudojosi ir savo susikurtas galimybes realizavo beveik be klaidų.

REKLAMA

19 minutę pirmasis katalonų vartininką Jose Manuelį Pinto nuginklavo „Ajax“ klubo saugas Thulani Serero. Futbolininkas pasižymėjo po rezultatyvaus komandos draugo Ricardo van Rhijno perdavimo.

Po praleisto įvarčio trenerio Gerardo Martino auklėtiniai iš savo klaidų nepasimokė ir 42 minutę buvo dar kartą skaudžiai nubausti. Vangiai gynyboje sužaidęs Carlesas Puyolis leido smūgiuoti Danny Hoesenui, kuris tai darė labai tiksliai ir padvigubino šeimininkų turimą persvarą.

REKLAMA
REKLAMA

Antrojo kėlinio pradžioje „Barca“ ekipai atsirado galimybė varžovų turimą pranašumą sumažinti perpus. Už paskutinės vilties pražangą prieš Neymarą raudoną kortelę prieš save išvydo Joelas Veltmanas ir, negana to, į Amsterdamo komandos vartus buvo paskirtas vienuolikos metrų baudinys.

48 minutę tiksliai 11 metrų baudinį realizavo Katalonijos ekipos saugas Xavi Hernandezas, todėl rezultatas tapo 2-1 ir taip rungtynėse atgimė intriga.

Deja, bet įgyta kiekybine persvara „Barcelona“ komandai pasinaudoti nepavyko. Minimalią persvarą išsaugojęs „Ajax“ klubas šventė gyvybiškai svarbią pergalę ir paliko intrigą paskutiniam turui, po kurio paaiškės, kelialapis į turnyro aštuntfinalį atiteks jam ar „Milan“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Svarbią pergalę Čempionų lygoje iškovojo ir Dortmundo „Borussia“ klubas. Jis namuose rezultatu 3-1 nugalėjo Italijos „Napoli“ vienuolikę ir taip su ja susilygino taškais G grupėje.

Teisėjas svečius į nokdauną pasiuntė jau pačioje rungtynių pradžioje. Pastarasis nusprendė 11 minutę į italų vartus paskirti vienuolikos metrų baudinį, nors jį įžvelgti buvo išties labai sudėtinga.

Nepaisant to, Roberto Lewandowskio uždirbtą baudinį be didesnio vargo realizavo komandos draugas Marco Reusas ir taip vokiečiai išsiveržė į priekį.

REKLAMA

Per likusį pirmojo kėlinio laiką įvarčių užfiksuota nebuvo, todėl visas įdomumas persikėlė į antrąją mačo dalį.

Rungtynėse komandoms sužaidus lygiai valandą „Borussia“ persvara padvigubėjo. Jakubas Blaszczykowskis pasižymėjo po rezultatyvaus M.Reuso perdavimo.

Tiesa, 71 minutę rezultatas tapo 2-1, kai savu įvarčiu atsakė „Napoli“ ekipa. Jos gretose įvartį pelnė Lorenzo Insigne, o jam puikų perdavimą atliko Gonzalo Higuainas.

Kai atrodė, kad susitikime atgimė intriga, ją dar kartą panaikino po keitimo aikštėje pasirodęs šeimininkų puolėjas Pierre‘as Aubameyangas. Futbolininkas įmušė įvartį 78 minutę po rezultatyvaus R.Lewandowskio perdavimo.

REKLAMA

Likusios rungtynių minutės „Borussia“ komandai buvo tik formalumas. Pergalę šventę stratego Jurgeno Kloppo auklėtiniai išsaugojo viltis kautis dėl vietos Čempionų lygos aštuntfinalyje.

Rezultatai:

E grupė

„Steaua Bucurešti“ 0 – 0 „Schalke“

„Basel“ 1 – 0 „Chelsea“

87‘ [1 – 0] Mohamed Salah

F grupė

„Arsenal“ 2 – 0 „Marseille“

1‘ [1 – 0] Jack Wilshere

38‘ Mesut Ozil („Arsenal“) – nerealizavo 11 m baudinio

65‘ [2 – 0] Jack Wilshere

„Borussia Dortmund“ 3 – 1 „Napoli“

11‘ [1 – 0] Marco Reus (11 m)

60‘ [2 – 0] Jakub Blaszczykowski

71‘ [2 – 1] Lorenzo Insigne

78‘ [3 – 1] Pierre Aubameyang

G grupė

„Zenit“ 1 – 1 „Atletico Madrid“

53‘ [0 – 1] Adrian Lopez

74‘ [1 – 1] Toby Alderweireld (į savus vartus)

„Porto“ 1 – 1 „Austria Wien“

11‘ [0 – 1] Roman Kienast

48‘ [1 – 1] Jackson Martinez

H grupė

„Celtic“ 0 – 3 „Milan“

13‘ [0 – 1] Kaka

49‘ [0 – 2] Cristian Zapata

60‘ [0 – 3] Mario Balotelli

„Ajax Amsterdam“ 2 – 1 „Barcelona“

19‘ [1 – 0] Thulani Serero

42‘ [2 – 0] Danny Hoesen

48‘ Joel Veltman („Ajax“) – raudona kortelė

49‘ [2 – 1] Xavi Hernandez (11 m)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų